29 oktober 2013

Ponymenners maken zich op voor het WK in Pau

Van 31 oktober tot en met 3 november komt de pony menwereld bij elkaar in Pau in de Franse Pyreneeën voor de zesde editie van het WK mennen voor enkel-, twee-en vierspan pony’s. De individuele gouden medaillewinnaars van 2011 Kristina Klindt (DEN), enkelspan pony, Dieter Baackmann (GER), tweespan pony, en Bram Chardon (NED), vierspan pony, komen allen aan de start in Pau om hun wereldtitels te verdedigen.


Zeventig deelnemers uit 16 landen komen aan de start. De enkelspan ponyrubriek telt 29 deelnemers, de tweespan ponyrubriek 22 deelnemers en de pony vierspannen zijn met 19 rijders. Twaalf landen strijden tegen elkaar in de landenwedstrijd. De landenteams bestaan uit 1 of twee enkelspannen, 1 of 2 tweespannen en 1 of 2 vierspannen. De overall score van de beste menner per rubriek telt mee voor het teamresultaat.
Het WK wordt gehouden als onderdeel van ‘Les Etoiles de Pau’ (de sterren van Pau), waar afgelopen weekend de eerste wedstrijd werd gehouden van de prestigieuze FEI Classics eventingserie. De dressuur en de vaardigheid worden gehouden op de recentelijk vernieuwde all-weather bodem in de hoofdring in Pau. Twee van de acht marathonhindernissen worden in het hoofdstadion gebouwd. De overige zes hindernissen liggen op hetzelfde terrein waar ook de eventinghindernissen zijn gesitueerd.

De organisatie heeft alle deelnemende landen gevraagd een creatieve bijdrage te leveren aan de landenhindernis, waarbij elk land een vierkant blok moet aankleden. Het land met de mooiste decoratie kan rekenen op een leuke prijs.

Het WK start op woensdag 30 oktober met de veterinaire keuring. De dressuur wordt verreden op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november. Op zaterdag 2 november staat de marathon op het programma. Het ontwerp van de hindernissen is in handen van Christian Iseli (SUI) die ook verantwoordelijk was voor de parcoursen tijdens het laatste WK in Lipica in 2011. Op zondag 3 november wordt de vaardigheid verreden.


De jury wordt voorgezeten door Dr. Klaus Christ (GER) en heeft als leden Anne Marie Turbé (FRA), Dot Willcoxson (AUS), Joaquin Medina (ESP) en Diana Brownlie (GBR).

Meer informatie: www.couleurs-automne.com/accueil