24 september 2008

Ponyrijders doen goede zaken in Bregenz

De Oostenrijkse ponyvierspanrijder Peter Schenk organiseerde afgelopen weekend een internationale menwedstrijd voor ponyspannen. De Nederlandse afvaardiging deed er goede zaken met overwinningen van Lisette Meijer bij de enkelspannen en Jan de Boer bij de vierspannen. Manon van Kasteren eindigde na prachtige prestaties in de dressuur en de marathon op de vierde plaats in het eindklassement bij de tweespannen.


Niets stond Jan de Boer meer in de weg na zijn dressuuroverwinning en zijn eerste plaats in de marathon. Met een foutloos gereden vaardigheidsproef bleef de regerend Wereldkampioen de Belgische dames Tinne Bax en Mia Allo ruim voor. Harrie Burghoorn miste een verplichte doorgang in de marathon waardoor hij onderaan de uitslagenlijst kwam te staan.

Manon van Kasteren wist met haar derde plaats in de dressuur en tweede plaats in de marathon keurig aansluiting te houden met de top, maar duikelde twee plekken in het eindklassement na ruim 13 strafpunten in de vaardigheid. De overwinning ging naar de Italiaan Johann Weitlaner.
Lisette Meijer bouwde met de tweede plaats in de dressuur en de tweede plaats in de marathon een voorsprong van vijf strafpunten op, maar had dit niet nodig. Meijer stuurde de 11-jarige New Forest ruin Maurits foutloos door het vaardigheidsparcours en sloot de wedstrijd in Bregenz hiermee winnend af. De Française Maxime Maricourt werd tweede.

Klik hier voor de uitslagen