11 december 2009

Primeur voor Weusthof

Mark Weusthof beleefde eindelijk zijn primeur. Met een razendsnelle rit maakte hij donderdag niet alleen zijn in de eerste manche opgelopen achterstand op Herman ter Harmsel goed, hij mocht zich ook als winnaar laten huldigen van de vierspanwedstrijd tijdens Hippisch Hengelo. En dat was hem in zijn looppbaan nog niet eerder gelukt.


In zijn alles of niets-poging in de tweede ronde het verschil weg te poetsen vielen ook nog eens twee ballen van de kegels.

 Maar het tempo dat Weusthof onderhield was dusdanig, dat niemand van de concurrentie in het ijzersterke veld hem in de finale kon kloppen. Voor Ter Harmsel restte aan de meet als een van de uitblinkers slechts de vijfde plaats. Dat was sneu voor de Rijssenaar die de eerste ronde afsloot zoals hij de vorige editie eindigde, als winnaar. Maar toen het erom spande, was het ritme niet vloeiend genoeg meer.
Theo Timmerman eiste mede daardoor nog de tweede plaats op voor de Duitse wereldtopper Christoph Sandmann. Viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon haalde met zijn nieuwe span Lipizzaners de vijfde plek.

Ook de strijd voor tweespannen paarden beleefde donderdag tijdens Hippisch Hengelo een sensationele ontknoping. Raymond Letteboer uit Oud-Ootmarsum was de eerste, die over twee manches wereldkampioen Harrie Verstappen met meer dan zeven seconden verschil de baas te blijven. Vervolgens slaagde Vassenaar Tom Engbers erin nog ruim drie tellen sneller rond te gaan.

Marijke Hammink uit Bornerbroek is tijdens de menavond van Hippisch Hengelo knap tweede geworden bij de vierspannen pony’s. Ze legde nationaal kampioen Aart van de Kamp jr. het vuur na aan de schenen en was in de tweede omloop de beste. Hammink moest echter over beide manches toch het hoofd buigen. Derde werd Needenaar Adrie Schinkel van Team Warmelo uit Diepenheim.

bron: Hippisch Twente

Klik hier voor de uitslag.