9 september 2008

PrimeVal nieuwe hoofdsponsor IJsbrand Chardon

De kersverse Wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon heeft in PrimeVal een nieuwe hoofdsponsor gevonden. PrimeVal neemt voor de komende vier jaar het sponsorschap op zich van IJsbrand, maar ook van zijn talentvolle zoon Bram.

Heel gelukkig is Chardon met zijn wereldtitel èn met zijn nieuwe hoofdsponsor. “De directeur van PrimeVal, Dirk Kat, en ik kennen elkaar al jaren en ik gebruik voor mijn paarden de producten van PrimeVal al sinds 2004. Ik ben overtuigd van de kwaliteit van zijn producten en ook als sponsor zie ik een goede combinatie en een opbouwende samenwerking. En het winnen van deze wereldtitel is een mooie afsluiting voor mijn vorige sponsor, maar ook een geweldig vertrekpunt voor PrimeVal. Het vertrouwen van PrimeVal is ook een compliment voor Bram. Wij gaan enorm ons best doen om dit waar te maken.”

Chardon won afgelopen weekeinde voor de vierde maal het Wereldkampioenschap Vierspannen, dat werd gehouden in eigen land, in Beesd. De afgelopen jaren werd Chardon gesponsord door The Greenery. PrimeVal neemt nu het stokje over en stelt de continuïteit van Chardon’s deelname op het hoogste internationale niveau aan de vierspansport voor de komende vier jaren veilig.
Chardon is Nederland’s grootste vierspanmenner: 20-voudig nationaal kampioen (eerste titel 1983) en achtvoudig wereldkampioen, waarvan vier keer individueel (1988, 1992, 2002 en 2008) en zes maal met het Nederlands team (1982, 1986, 1988, 1998, 2002 en 2008).

Bram Chardon (1993) volgt in zijn vaders voetsporen en is ook zeer verdienstelijk in de vierspan mensport. Vorig jaar heeft Bram dispensatie voor zijn leeftijd gekregen om met zijn vierspan pony’s officiële wedstrijden te starten in de klasse 1, terwijl hij voor volgend jaar hoopt op dispensatie om klasse 3 te mogen overslaan! Bram won de wedstrijd in Horst, het districtskampioenschap in Vrouwenpolder en het districtskampioenschap indoor.

Kat: “Ik heb veel vertrouwen in IJsbrand en Bram. De kwaliteiten van IJsbrand spreken natuurlijk voor zich. Hij draait al zolang mee aan de absolute top. Het is een man die mij enorm aanspreekt. Hij heeft zoveel voor zijn sport over en hij en zijn team gaan daar zo professioneel mee om. Daar kunnen wij allemaal een voorbeeld aan nemen. En Bram is echt een talent voor de toekomst. Hem nemen we daarom ook graag op in onze ‘stal’. IJsbrand is al jaren klant van PrimeVal en was daarbij altijd een soort ambassadeur van ons collageenhydrolysaat. Het team Chardon gaat zich voorbereiden op de Wereldruiterspelen (WEG) 2010 in Kentucky en daarna op het Wereldkampioenschap van 2012 en wij zullen IJsbrand daarbij steunen waar we kunnen.”