9 januari 2009

Rabo Makelaardij Indoor Marathon in Wanroij op 17 en 18 januari 2009

Op 17 en 18 januari wordt in het Hippisch Evenementen Centrum in Wanroij voor de zesde maal de indoor marathon van District Zuid Mennen verreden. Hoofdsponsor is opnieuw Rabo Makelaardij uit Mill. Tijdens deze wedstrijd vindt ook het kampioenschap van het District Zuid plaats. De organisatie is in handen van het bestuur van het District in samenwerking met de Udense menvereniging.


Op zaterdag starten de enkelspanrijders om 10.00 uur met onder andere Jan Moonen uit Loon op Zand die tijdens het WK enkelspannen in het Poolse Warka beslag legde op de bronzen medaille. De rubriek is om circa 12.40 uur klaar en na de pauze starten de enkelspan pony’s, gevolgd door de tweespan pony’s met op de startlijst onder meer het kaderlid Manon van Kasteren uit Schijndel. De wedstrijd wordt op zaterdag afgesloten met de rubriek voor de jeugd. De eerste start hiervan zal om circa 18.00 uur zijn na een gezamenlijke verkenning.

Op zondag zijn de tweespan paarden aan de beurt. De eerste deelnemer start in verband met het volle programma al om 9.00 uur. Deelnemers zijn o.a. Riny Rutjens, Carlo Vermeulen en Gerard Leyten. Natuurlijk zullen hier ook de regionale favorieten zoals Jan Borneman er alles aan doen om de titel te behalen. Na de grote rubriek tweespannen zijn de vierspan pony’s met onder andere Marcel de Vries en Peter de Koning aan de beurt. Deze worden tegen drie uur gevolgd door een rubriek tandems bestaande uit acht deelnemers.
De basiswedstrijd wordt afgesloten met de rubriek vierspan paarden. De bekende vierspanrijders Harry de Ruyter met zijn schimmels en Hans Heus zullen de strijd aanbinden met de regionale favorieten Henk van de Wetering en Rian Peters van de Udense Menvereniging.

Nadat het parcours, dat ontworpen is door Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt, is omgebouwd zal er om circa 17.45 gestart worden met de finale van alle rubrieken. Hiervoor worden de snelste deelnemers van de eerste twee omlopen uitgenodigd naar rato van het aantal deelnemers. Elk jaar opnieuw is dit een geweldig spektakel met vaak een verrassende uitslag.

Locatie: Hippisch Evenementen Centrum, Zoetendaal 6, Wanroij