13 oktober 2009

Rabobank Menavond primeur in nieuwe manege Bathmen

Op zaterdag 17 oktober om 18.30 uur vindt de finale plaats van de Euregiocompetitie van het mennen in de geheel vernieuwde manege
’t Ruiterkamp te Bathmen.
 Na een alles verwoestende brand in januari jl. is de Stichting
’t Ruiterkamp er in geslaagd met veel hulp van leveranciers, enthousiaste en trouwe vrijwilligers een grotendeels vernieuwde manege op te bouwen.

Het eerste paardensportevenement dat nu wordt georganiseerd is nog een voortvloeisel uit de editie van Bathmen te Paard, die zo vlak van te voren moest worden afgeblazen vanwege de totale verwoesting van de manege.

Er is bewust gekozen om nu al de deuren van de manege te openen voor de sport, ondanks het feit dat de laatste details nog moeten worden afgewerkt.
De bakken zijn rijklaar, het publiek kan beschikken over meer ruimte, de kantine is vergroot, echter de loges, alsmede het terras boven, zijn binnen niet afzienbare tijd beschikbaar.

De nieuwe editie van Bathmen te Paard is al weer in voorbereiding en wat betreft de mencompetitie, die in november weer van start gaat, is het noodzakelijk eerst deze niet gereden finale alsnog te verrijden. Dat gebeurt nu op 17 oktober.
Zoals elk jaar ondersteunt de Rabobank ook dit jaar weer de mensport.

Door zo’n 10 combinaties, waaronder ook weer de Duitse deelnemers, wordt in twee manches verreden in zowel de 4 span pony- als de 4 span paardenklasse.

De avond wordt afgesloten met het internationale treffen tussen Nederlandse en Duitse vierspanmenners die strijden om de Internationale Indoor Cup. Enkele Nederlandse deelnemers uit de  regio zijn o.a. Mark Weusthof en Herman ter Harmsel, maar ook Koos de Ronde en Hans Heus zullen gezamenlijk de Nederlandse driekleur proberen hoog te houden.

Van de Duitse rijders is Rainer Duen geen onbekende maar de meest bekende is wel vice-wereldkampioen Christoph Sandmann. Zij rijden de finale van de Internationale Indoor Cup.

Tijdens een tweetal voorselecties te Denekamp en Twist (D) wisten zij zich te plaatsen voor de finale in Bathmen. Deze avond zullen zij door het verrijden van twee manches uitmaken wie zich een jaar lang de IIC Kampioen mag noemen.

Deze Rabobankmenwedstrijd is tot stand gekomen op initiatief van internationaal vierspanrijder Hans Heus (bekend van het Geldersch Vierspan Team) en Johan Jansen, voorzitter van Bathmen te Paard en zelf ook enthousiast menner.

De entree bedraagt € 5,00, de manege is geopend vanaf 17.00 uur.