31 mei 2018

Recreatief mennen met wedstrijdelement

Wie graag lekkere buitenritten rijdt met een aanspanning, maar toch op zoek is naar een beetje meer uitdaging, kan op 23 en 24 juni in Vorstenbosch meedoen aan een Basis MENTREC wedstrijd. Deze tak van mensport gaat voornamelijk over de samenwerking tussen de menner, groom en paard(en), zodat deze samen een mooie trektocht kunnen maken.

De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Hippische Activiteitenvereniging (NHAV). Iedereen die kan mennen is welkom op dit evenement. Ook kinderen  en ouderen met een handicap om de sport te bevorderen en voornamelijk lol met je paard te hebben. Er wordt weliswaar gereden onder officiële regels, maar omdat dit de enige MENTREC in Nederland is, wordt er soepel omgegaan met de regelgeving en kun je niet gediskwalificeerd worden.

Organisator Bjorn Schotte vertelt: ‘Sinds vijf jaar doe ik aan mennen en ik ben hier super enthousiast over. Dit wil ik graag overbrengen naar de rest van de mensen. Vorig jaar hebben wij deze wedstrijd ook al een keer georganiseerd en dat was een daverend succes. We hopen er ooit een groots landelijk evenement van te maken. De potentie zit er zeker in, maar wij willen het graag laagdrempelig houden. Status of waar je vandaan komt is echt niet belangrijk. De passie en het plezier voor het mennen staan voorop.’

Klik hier voor meer informatie.


Tijdens Paard&Koets werd ook uitleg gegeven over MenTrec
Foto: Rinaldo de Craen