1 februari 2009

Reglementswijziging Mennen per 1 april 2009

ERMELO (KNHS) - Recentelijk heeft de ledenraad van de KNHS de reglementswijzigingen, ingaand per 1 april 2009, goedgekeurd. Er is voor gekozen de wedstrijdorganisaties meer vrijheid te geven bij de inrichting van hun wedstrijd en streven hiermee het “wild rijden” terug te dringen.


Per 1 april mogen wedstrijdorganisaties hobbyrubrieken en jeugdrubrieken uitschrijven. Deze rubrieken worden verreden op het niveau dressuur klasse B, Vaardigheid klasse L en samengesteld klasse 1. De deelnemers aan deze rubrieken hoeven niet via een vereniging een startkaart te hebben (mag wel) maar men moet wel lid zijn van de KNHS. Via de website van de KNHS  kan men zich online als lid aanmelden. Om de laagdrempeligheid van deze wedstrijden te bevorderen is de kledingkeuze vrij en is één KNHS-official per wedstrijdring voldoende. Wedstrijdresultaten worden niet geregistreerd.

Bij jeugd of hobbyrubrieken op een samengestelde menwedstrijd mogen de drie onderdelen afzonderlijk of in verschillende combinaties worden verreden. Wel dient zodra het onderdeel marathon wordt verreden een parcoursbouwer marathon van de KNHS-officiallijst deze goed te keuren.

Klik hier voor een compleet overzicht van de wijzigingen voor 2009 en de geldende dispensaties.

Tenslotte is het standaard vraagprogramma om bovenstaande redenen aangepast. Het standaardvraagprogramma is te downloaden op www.knhs.nl > voor verenigingen > Wedstrijdorganisatie > model vraagprogramma’s

Bron: KNHS