21 januari 2009

Riant Arctic Challenge voor Doe een Wens

Hoewel de Arctic Challenge een autosportevenement is, heeft het dit jaar toch een klein beetje met paarden te maken. Het team van de Riant Stables in Beekbergen heeft twee coureurs bereid gevonden de uitdaging aan te gaan en de barre tocht te rijden. Met een auto rijden in totaal 52 teams een tocht van zo'n 7000 km door o.a. Scandinavië.


Het team van de Riant Stables van oud-wereldkampioene tweespannen Mieke van Tergouw was geraakt door het doel van Stichting Doe een wens, die wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling laat gaan. Het team besloot via de Arctic Challenge geld in te zamelen voor dit goede doel.

Bij de Arctic Challenge Tour gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. De Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen waarbij geheel Scandinavië doorkruist wordt en extreme omstandigheden niet uitgesloten zijn.

Jim Greveling en Waldrick Roelofsen zijn voor Team Riant Paardensport in een Audi A6 aan deze barre toch begonnen. Op 24 januari hopen ze weer heelhuids de finish in Hilversum te halen. Daarna zal bekend worden hoeveel geld Team Riant Paardensport heeft binnengehaald voor Stichting Doe een Wens.


Jim en Waldrick voor hun vertrek.
Foto: Rinaldo de Craen

Klik hier voor meer informatie over de Riant Challenge

Bron: Horsus