1 augustus 2010

Riesenbeck: Marathonwinst voor Weusthof

Mark Weusthof toonde ook in het Duitse Riesenbeck aan dat hij op de marathon maar moeilijk te kloppen is. In de nabij Rheine gelegen Duitse plaats was hij zaterdag weer eens te sterk voor de verzamelde concurrentie.


De Rossummer maakte daardoor een forse sprong in het klassement van het evenement, dat begon met drie dressuuronderdelen, waarop Weusthof niet verder kwam dan twee achttiende plaatsen en een 23ste plek. Hij staat nu vierde met nog de vaardigheid van zondag voor de boeg.

Herman ter Harmsel is voorlopig derde. Nadat hij met twee vierde posities en een zevende stek in de dressuur goed van start was gegaan, liet hij er zaterdag een zesde positie in de marathon op volgen. In het klassement leidt Christoph Sandmann voor de Amerikaan Tucker Johnson.
Harry de Ruyter staat 12de, Peter de Ronde 18de, Ton Monhemius 21ste en Edwin Spek 26ste.
 

Raymond Letteboer bezet na twee onderdelen de vijfde plaats bij de tweespannen. Die positie bezette hij ook in de marathon van zaterdag, waarin Alfons Engbers met een vijftiende plaats tevreden moest zijn. De Vassenaar is zevende in de totaalrangschikking.

Harry Verstappen, geen lid van het tweespanlandenteam in Riesenbeck, won de marathon en is opgeklommen naar de derde plaats in het individuele klassement, voor Riny Rutjens.
Het Nederlandse landenteam heeft het gat met koploper Duitsland weten te beperken tot slechts drie strafpunten zodat de vaardigheid vandaag allesbeslissend zal zijn.

Uitslagen

Bron: Hippisch Twente/Hoefnet.