1 augustus 2010

Riesenbeck: Nederlanders bovenaan

Het Nederlandse team heeft zilver gewonnen in de eerste landenwedstrijd voor tweespan paarden in het Duitse Riesenbeck. Riny Rutjens, Raymond Letteboer en Jacob Jan Kramer eindigden achter gastland Duitsland op de tweede plaats. Bij de vierspannen zette Herman ter Harmsel het beste Nederlandse resultaat neer met de derde plaats in de Derby.


Riesenbeck organiseerde dit jaar voor het eerst een landenwedstrijd voor tweespannen, uniek voor de menwereld. Landenwedstrijden voor vierspannen naast WK’s bestaan al lange tijd, onder andere in Aken, Breda en Vecsés, maar voor de tweespannen was dit de eerste keer. De organisator van het WK vierspannen in 2012 ontving 40 tweespanrijders met negen landenteams.

De Nederlandse tweespanrijders presteerden uitstekend in Riesenbeck. Riny Rutjens behaalde de tweede plaats in de dressuur en eindigde op de derde plaats in het individuele eindklassement dat werd gewonnen door de Duitser Reinhard Burggraf. Raymond Letteboer eindigde dankzij de vijfde plaats in de marathon op de vierde plek in het totaalklassement. Harrie Verstappen won de marathon en werd zesde in totaal.

Christoph Sandmann eiste de overwinning op in de vierspan Derby, voor de Amerikaan Tucker Johnson en Herman ter Harmsel. Na de overwinning in de marathon eindigde Mark Weusthof op de vijfde plaats in het totaalklassement. Harry de Ruyter werd 11e.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Complete uitslagen