1 augustus 2013

Riesenbeck: Timmerman start met derde plaats in dressuur

Vandaag is de internationale menwedstrijd in Riesenbeck van start gegaan met de dressuur. De vierspan paarden strijden in de Derby, de tweespan paarden rijden in de landenwedstrijd.


De vierspandressuur werd op naam geschreven door de Australische wereldkampioen Boyd Exell, die voor het eerst na het winnen van zijn wereldtitel vorig jaar in Riesenbeck weer terug was op de mooie wedstrijdterreinen. Michael Brauchle zette met de tweede plaats een verrassende prestatie neer. Theo Timmerman werd vandaag derde.

Zowel Edwin Spek als Mark Weusthof reden een 58 dressuur en staan momenteel 19e en 20e.

Bij de tweespannen gaat na de eerste dag de Duitse WK-kandidaat Sebastian Warneck aan de leiding. Morgen komen de resterende 18 tweespannen in de ring voor hun dressuurproef. Het Nederlandse team wordt in Riesenbeck gevormd door Sanny Hagen-Dijkhuis en Raymond Letteboer. Letteboer stat momenteel 12e, Hagen-Dijkhuis komt vrijdag om 10.00 uur in de ring.

Naast de tweespandressuur staat morgen als onderdeel van de vierspanderby de Speel uw Spel (Jagd um Punkte) op het programma en rijden de vierspan pony’s hun dressuurproef.
Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.