13 mei 2009

Rutjens verliest toppaard Tommy

Zo wint hij op majestueuze wijze in het Franse Conty, zo bezwijkt hij aan een hartstilstand voor de wagen. Tommy (v. Royal Luck), één van de toppaarden van tweespanrijder Riny Rutjens, kwam woensdag tijdens de training te overlijden. ,,Het is altijd een gemis als je zo’n goed paard verliest”, aldus Rutjens.


Rutjens vertelt over het verlies van zijn marathonpaard: ,,Woensdagmiddag reden we met Tommy en nog een paard in tweespan door een hindernis. Zo ineens struikelt Tommy en hij viel neer. Ik zag meteen dat het fout was. Normaal als een paard struikelt, staat hij gewoon weer op. Ik wist ook meteen dat het om een hartstilstand ging, hij was namelijk supergezond. In één klap vallen alle plannen weg, maar dat is dan onbelangrijk. Ik vind het vreselijk dat Tommy op zo’n manier stierf. Doordat hij in tweespan stond, trok hij het andere paard ook mee naar de grond. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ben er erg van geschrokken.”

Toch zit Rutjens niet bij de pakken neer. ,,Dat kan ook niet. De sport is wat dat betreft ontzettend hard, want je moet door. De tijd gaat door en die is er al zo weinig. Ik heb nog wel een paar andere goede paarden die ik als vervanger in kan zetten. We moeten even kijken welke daarvan het beste past en dan zien hoe het gaat. Met Tommy paste het zo mooi.”

Bron: Horses.nl