1 oktober 2009

Samengestelde menwedstrijd Haaksbergen

De Samengestelde menwedstrijd Haaksbergen wordt gehouden van zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober op de terreinen van de LR & PC Sterruiters aan de Onlandsweg in Haaksbergen.


Met ± 75 aanspanningen uit het hele land heeft het mensportevenement een sterk deelnemersveld. De tweespannen- en vierspannen paarden scoren wat aantalen hoog. Het mennen wordt steeds populairder zowel voor recreatiemenners als wedstrijdmenners.
Bij menwedstrijden is teamwerk erg belangrijk, een team bestaat al snel uit 4 tot 5 personen en vaak speelt het hele gezin hierin een rol. Bij de organisatie van de menwedstrijd bij de sterruiters is de toeschouwers en het gezin een belangrijk uitgangspunt geweest. De diverse wedstrijdonderdelen zijn allemaal dichtbij elkaar gesitueerd zodat u een goed overzicht hebt van de wedstrijd.
De deelnemers aan de samengestelde menwedstrijden moeten drie onderdelen voltooien. Elk van de onderdelen vergt een specifieke deskundigheid, maar in alle gevallen is het voor toeschouwers een lust voor het oog. De te nemen hindernissen vragen van mens en paard vaardigheid, een combinatie vertrouwen en samenwerking, kortom teamwork.
 

Het programma:
zaterdag 3 oktober2009
08:30 uur Start Dressuur
09:00 uur Start Vaardigheid

zondag 4 Oktober 2009
09:00 uur Start marathon
17:30 uur Prijsuitreiking