30 augustus 2015

Saskia Siebers wint CAI Le Pin au Haras

Enkelspanrijdster Saskia Siebers heeft mede dankzij een zeer sterk gereden marathon de internationale menwedstrijd in het Franse Le Pin au Haras op haar naam geschreven. Joop Gommers eindigde in dezelfde rubriek op de vijfde plaats.
De derde Nederlander die in de Franse heuvels aan de start kwam, vierspanrijder Harry Streutker, heeft het marathonparcours na de vijfde hindernis vrijwillig verlaten omdat zijn Arabo’s “op” waren.

Saskia Siebers begon de wedstrijd met een vierde plaats in de dressuur met 51,42 strafpunten, op de voet gevolgd door Joop Gommers met 54,89 strafpunten. De dressuur werd gewonnen door de Luxemburger Franz Schiltz, die met twee paarden aan de start kwam en na de dressuur zowel de eerste en tweede plaats in beslag nam.
De marathon was echter het domein van Siebers, die maar liefst vier van de acht hindernissen met de snelste tijd verliet, waarna zij na twee gereden onderdelen de leiding overnam in het tussenklassement. Ook de Française Anne Violaine Brisou was na de marathon Franz Schiltz voorbij in het tussenklassement.In de afsluitende vaardigheid wist Siebers alle balletjes te laten liggen en verliet zonder tijdfouten het parcours. Met een tijd van 2.31.38 eindigde ze op een mooie derde plaats, waarmee zij zich in het totaalklassement winnares van de enkelspanrubriek mocht noemen. Ook Gommers reed een foutloos parcours binnen de toegestane tijd. Hij eindigde vlak achter Siebers als vierde in de vaardigheid en werd vijfde in het eindklassement.

Klik hier voor de uitslagen