3 juni 2015

Saumur: Uitstekende start voor Rutjens en Van der Veen

Nadat vanmorgen alle deelnemende paarden en pony’s in Saumur aan de veterinaire keuring deelnamen, startte het programma vanmiddag al met de dressuur voor de enkel-en tweespan pony’s. Bij de tweespannen ging Wolter van der Veen lange tijd aan de leiding. Zijn mooie prestatie werd echter overtroffen door Rodinde Rutjens, die met haar tweespan ruim twee punten beter scoorde. Laatste starter Olivier Thiriez verwees Van der Veen naar de derde plaats.

In de enkelspanrubriek kwam geen Nederlander aan de start. De overwinning werd hier opgeëist door de regerend Wereldkampioen Martin Hölle uit Hongarije, die met zijn Apache de la Licorne verreweg de beste proef neerzette. Hölle gaf zichzelf hiermee een prachtig kado voor zijn 18de verjaardag vandaag.
De 17-jarige Rutjens start voor het eerst sinds haar val van de koets tijdens de marathon in Ermelo en zette een goede proef neer. “Een goede binnenkomer,” liet vader Riny zich tevreden uit over het resultaat van zijn dochter.

De tweespan pony’s hebben nu twee dagen de tijd om zich voor te bereiden op de pittige marathon met acht hindernissen.
Op donderdag staat de dressuur voor de enkelspan-en vierspan paarden op het programma. Bij de enkelspannen starten Melanie Becker (09.48) en Jacqueline de Groot-Apon (10.22). Bij de vierspannen is er geen Nederlandse afvaardiging.

Op vrijdag starten de tweespan paarden in deze observatiewedstrijd voor het WK. Ook komen dan de vierspan pony’s met Jan de Boer (16.00) en Aart van de Kamp jr. (16.50) in de ring.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.