7 juni 2015

Saumur: Wilhelmus voor Van der Veen en De Boer

Vanmiddag klonk het Wilhelmus maar liefst twee keer op de internationale menwedstrijd in Saumur. Wolter van der Veen werd gehuldigd als winnaar bij de tweespan pony’s, Jan de Boer won de vierspan ponyrubriek. Bij de enkelspan pony’s ging de zege naar de regerend Wereldkampioen Martin Hölle uit Hongarije, de Française Marion Vignaud won bij de enkelspan paarden.

Jan de Boer begon de wedstrijd uitstekende door de dressuur te winnen, werd tweede in de marathon en behield zijn koppositie door het vaardigheidsparcours foutloos binnen de toegestane tijd af te leggen. Het is de eerste keer dat De Boer deelneemt in Saumur. Aart van de Kamp junior, winnaar in Saumur in 2012, klom na zijn marathonoverwinning op naar de derde plaats en wist deze positie vast te houden door eveneens foutloos te blijven in de afsluitende vaardigheid, die overigens iets selectiever had mogen zijn. De Belg Nathan Nijs nestelde zich tussen beide Nederlanders op de tweede plaats.

Wolter van der Veen moest als laatste deelnemer de vaardigheidspiste in en had slechts 2,59 voorsprong op marathonwinnaar Dirk Neerincx: “Ik versta geen Frans, dus ik wist niet dat Dirk foutloos had gereden,” vertelt Van der Veen. “Ik heb gewoon gereden en het liep super. Toen ik klaar was, dacht ik in eerste instantie dat ik tweede was geworden, maar dat bleek de uitslag van de vaardigheid te zijn!” De menner uit Peize was apetrots op de eerste internationale overwinning van zijn mencarrière. Neerincx behield zijn tweede plaats en Rodinde Rutjens wist ondanks twee afgeworpen balletjes haar derde plaats vast te houden zodat de top drie bij de tweespan pony’s volledig oranje kleurde.Jacqueline de Groot reed een sterke wedstrijd in Saumur. Dankzij haar eerste plaats in de marathon en een foutloze vaardigheid eindigde de menster uit Oostvoorne op de vierde plaats in het 21 deelnemers tellende veld. Ook Melanie Becker was dik tevreden over de prestaties van haar jonge Exxion waarmee ze na de 16e plaats in de dressuur en de mooie 8ste plaats in de marathon in de top tien stond. Ook Becker hield de lei schoon in de vaardigheid en klom naar een keurige zevende plaats in het eindklassement.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's