9 juni 2019

Schaduw over marathon in Hellendoorn

Tijdens de marathon in Hellendoorn is vandaag een aanspanning gekiept. Het tweespan sloeg op hol en vloog door de omheining bij een hindernis op de terreinen bij de manege. Twee mensen uit het publiek raakten gewond en zijn met onbekend letstel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon liep een paar schrammen op. De menner en groom zijn ongedeerd en de paarden zijn inmiddels gecheckt door de dierenarts en in orde bevonden.

Nadat de wedstrijd twee uur en drie kwartier stil werd gelegd kon deze even na 14.00 uur weer worden hervat. Dit gebeurde na overleg met de politie en andere officiële instanties.

‘We houden de wedstrijd al 25 jaar en nog nooit is er iets misgegaan,’ vertelt voorzitter Udo Rovers van de Helderse Voerluu. Waarom de paarden op hol sloegen, weet voorzitter Rovers nog niet. Hij heeft de menner en de bijrijder nog niet gesproken. ‘Het was nog vroeg en  vrij rustig toen het span door de omheining ging.’

Verschillende hulpdiensten, waar onder een traumahelikopter, werden naar het ongeluk gestuurd maar uiteindelijk werd niemand met de helikopter vervoerd. De voorzitter spreekt van een ‘ongelukkig ongeluk’. ‘Je weet dat dit kan gebeuren in de mensport, je hoopt alleen dat het nooit gebeurt,’ zegt hij vlak nadat hij via de geluidsinstallatie op het terrein heeft omgeroepen dat de wedstrijd weer verder kan.

Bronnen: RTV Oost en Tubantia