6 augustus 2021

Schildau: Denen sterk in de CAI-wedstrijd

Vandaag, op de tweede dag van de wedstrijd in Schildau, was het de beurt aan de CAI** ponymenners. Zowel bij de enkel- als bij de tweespannen waren de Denen succesvol.

Ex aequo overwinning bij de enkelspannen

De weersomstandigheden waren op de tweede dressuurdag in Schildau wat gunstiger. Naast wat miezer bleef het vrijwel de hele dag droog. Vooral de Deense mensters, die zich dit jaar vaak meten met internationale concurrentie, lieten zien dat ze klaar zijn voor het WK pony’s in Haras du Pin.

Bij de enkelspannen eiste Karina Blaaberg met haar pony Tt Calle Constantin de overwinning op. Ze kwam op exact hetzelfde puntenaantal uit als de Duitse menster Sandra Schäfer met Nemo von Bergen. De derde plaats was opnieuw voor Blaaberg, nu met haar tweede pony Nygaards Blondie. Sandra Schäfer maakte met Cariono S het eerste kwartet vol. En dat terwijl deze vier aanspanningen minder dan één punt van elkaar lagen volgens het oordeel van de jury.


Karina Blaaberg

Danish Dynamite

Bij de tweespannen toonde de Deense Maria Buchwald opnieuw aan dat haar span in topvorm verkeert. Met 44,85 punten gaf zij haar visikaartje af. Op de tweede plaats werd ze gevolgd door de Duitser Rene Jeurink, met ruim twee punten verschil. De derde plaats viel ten prooi aan Cas Hendriks, die voor de vaardigheid van morgen ruim vijf punten moet goedmaken.

De para-menners hadden vandaag een rustdag om bij te komen van de dressuur en de landenavond. Zij hebben vandaag de laatste voorbereidingen getroffen voor de zware marathon die morgen wacht.

Klik hier voor de uitslagen


Cas Hendriks

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.