16 januari 2014

Schneiders verkoopt vierspan naar de USA

Het Duitse vierspanteam heeft te maken met een flinke aderlating. De talentvolle en goed presterende Daniel Schneiders heeft zijn complete outdoor vierspan verkocht aan de Amerikaanse menster Lisa Stroud.


Foto: Rinaldo de Craen

Stroud kwam eerder uit met een pony vierspan en vertegenwoordigde de USA met succes op elk Wereldkampioenschap sinds 2003. De 60-jarige Stroud besloot om na haar deelname aan het WK ponymennen in Pau eind 2013 waar ze als achtste eindigde, de overstap naar de paarden te maken.

Lisa Stroud

Via Boyd Exell werd Daniel Schneiders benaderd of hij zijn span wilde verkopen en inmiddels is de koop afgerond: “Ik heb de vijf Nederlandse warmbloedpaarden waarmee ik vorig jaar aan de wedstrijden deelnam aan Lisa verkocht,” vertelt Schneiders. “Gelukkig hoef ik ze voorlopig niet te missen, want ik blijf ze dit seizoen doortrainen voor Lisa. Zij komt regelmatig naar mij toe en dan trainen we samen.”
Op de vraag of hij het niet jammer vindt dat hij met de verkoop van zijn span zijn kansen op deelname aan de Werelruiterspelen in Normandië vergooit, reageert de 32-jarige hoefsmid nuchter: “Ik heb onze bondscoach geïnformeerd en ik wordt uit het kader gezet, maar dat wist ik vantevoren. Ik heb al een aantal goede paarden gevonden waarmee ik een nieuw vierspan ga opbouwen. Dit vind ik erg leuk om te doen. Bovendien heb ik de afgelopen twee jaar met veel plezier met dit span gereden. Ik heb in het verleden steeds na twee jaar van span gewisseld, dus het was gewoon weer tijd voor iets nieuws,” grapt Schneiders.

Daniel gaat er van uit, dat Lisa met de vosruinen Anesco (v. Unieko), Ulco (v. Fabricius) en de Manno-zonen George, Mozès en Zenno de Verenigde Staten kan vertegenwoordigen in Normandië begin september. “Lisa is een zeer goede menster en ze is goed op weg met het span. Ik denk dat ze grote kans maakt op een startplaats in Normandië en dan ben ik er toch bij!”
De succesvolle tweespanmenster Misdee Wrigley-Miller heeft ook de overstap gemaakt naar de vierspannen waarmee de USA straks misschien wel met twee vrouwen is vertegenwoordigd in Frankrijk.Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen