2 juli 2013

Simonet schittert op internationaal debuut in Sandringham

De 23-jarige Belgische vierspanrijder Edouard Simonet schitterde afgelopen weekend tijdens zijn internationale debuut in het Britse Sandringham. Simonet won alle drie de onderdelen glansrijk van zijn ervaren Britse concurrenten.
Na een aantal dressuur-vaardigheidswedstrijden en samengestelde starts, was voor Simonet de tijd rijp om met het prachtige span Arabo Friezen van sportstal Groenen uit Neerpelt zich internationaal te meten. Simonet wordt regelmatig getraind door zijn oude werkgever, tweevoudig Wereldkampioen en recentelijk winnaar van het CAIO Aken Boyd Exell: “De paarden en ik hebben veel geleerd van de trainingen van Boyd. De wedstrijd in Sandringham ging eigenlijk beter dan verwacht. Ik had vantevoren iets minder vertrouwen in de dressuur, maar dankzij de hulp van Boyd wist ik hoe ik de paarden het beste voor kon bereiden in enkel-en tweespan en kreeg ik goede punten. Er zijn natuurlijk genoeg verbeterpunten, maar ik was niet zenuwachtig.”
“In de marathon liepen de paarden fantastisch, ze bleven voorwaarts gaan en ik moest ze af en toe gewoon inhouden. De voorpaarden zijn erg slim, ze hebben me zelfs een paar keer gered.”
Simonet’s volgende internationale optreden is op de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn van 18 tot en met 21 juli op de terreinen van Riant Equestrian Centre. Hier neemt Simonet het op tegen ruim 25 vierspanrijders uit 10 landen.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de videos