17 februari 2009

Spannende finale Twente Cup Indoor Mennen

Alfons Engbers  en John Bartelink  zijn de glorieuze winnaars geworden van de Twente Cup Indoor Mennen in de rubriek tweespannen bij respectievelijk de paarden en de pony's.

Alfons Engbers (Vasse) legde de basis voor de eindoverwinning in Denekamp, Wierden, Lonneker en Oldenzaal. Zijn voorsprong in het tussenklassement op Pascal Donders (Mander) was vier punten. Pascal reed de snelste tijd, maar met in totaal drie afgeworpen kegels over twee rondes, eindige hij op een vierde plaats. Alfons reed een foutloze eerste omloop en had een afgeworpen kegel in de tweede ronde in een strakke tijd, die een tweede plaats opleverde. Rens Egberink won de finale wedstrijd, maar stond te ver achter in het tussenklassement voor de eindoverwinning.

Bij de pony’s was het een zinderende strijd. Marijke Hammink (Bornebroek) ging met een punt voorsprong op John Bartelink (Oldenzaal) de finale in. John reed twee super foutloze rondes in de snelste tijd van de dag. Om de Twente Cup te winnen moest Marijke eindigen voor John. Dit lukte niet. Met twee afgeworpen kegels in de tweede ronde en een langzamere tijd werd Marijke tweede. De overwinning ging verdiend naar John Bartelink met zijn schimmeltjes.

In de rubriek enkelspan pony ging de overwinning naar Lucas Kleine (Linde). Ook hij ging al riant aan de leiding in het tussenklassement na drie overwinningen in vier wedstrijden. Aan een tweede plaats in de finale wedstrijd had hij genoeg om de Twente Cup te winnen. En dit deed hij voor de derde keer op rij met zijn pony Nestor.
Monique Rijborsch uit Denekamp was zeer tevreden met de tweede plaats.

Laurens Pouwels (Haaksbergen) en Willibrod Woertman (Rijssen) maakten de rubriek enkelspan paard zeer spannend. Maar een punt verschil in het tussenklassement in het voordeel van Laurens. Beiden reden twee foutloze rondes, maar Laurens wist toch vier seconden sneller te rijden dan Willibrod. Dus mocht Laurens, net als afgelopen seizoen, de grote Cup in ontvangst nemen.

Na de wedstrijd reden de winnaars van de Twente Cup nog een winning round.
Hier was John Bartelink weer de snelste, gevolgd door Lucas Kleine, Laurens Pouwels en Alfons Engbers.
Samen met John werd de fles champagne ontkurkt en met het bestuur en alle winnaars van de Twente Cup werd er getoast op John zijn overwinning en een geslaagd seizoen 2008-2009 van de Twente Cup.
 

Klik hier voor de uitslagen