4 januari 2015

Kampioenen Zuid en afvaardiging Strijd der Districten bekend

Op 3 en 4 januari werd in Manege de Vosberg in Panningen gestreden om het Districtskampioenschap Zuid en werd bekend wie Team Zuid gaan vertegenwoordigen tijdens de Strijd der Districten op 1 februari in Ermelo.

De Udense menvereniging tekende voor de organisatie en Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt hadden een mooi parcours neergezet, dat door iedereen zeer werd gewaardeerd. Bij de enkelspan pony’s won Kees Thielen, die de spanning er goed in hield. Bij de enkelspan paarden ging de overwinning naar Rudi Haepers die de strijd nog eens extra aanging door Michiel Klep nipt 0.23 seconden voor te blijven. Dennis Rijntjes ging er met de eer vandoor in de tweespan ponyrubriek door Sjoerd Lenssen op één seconde achterstand te zetten.
In rubriek tweespan paarden was Carlo Vermeulen zijn concurrenten te snel af en eiste de overwinning op.

Bij de meerspan pony’s kon niemand tippen aan de tandemaanspanning van Karel Geentjes. Hij bleef alle vierspannen maar liefst 6 seconden voor. De nummer twee was Peter de Koning die met een geleende koets toch nog finale kon rijden en zo ook het kampioenschap op zijn naam wist te zetten. Bij de vierspan paarden reed Daniel Schneiders uit Duitsland zijn super snelle span naar de overwinning. Hij bleef Hans Heus maar liefst 35 seconden voor.

Ook de jeugd werd niet vergeten in het zuiden, de jonge menners beleefden een mooie onderlinge strijd. Brent Janssen won, op de voet gevolgd door Jorrith Maas en een mooie derde plaats was er voor Sam Couwenberg.Enkelspan pony:
Kees Thielen
Jos Gerlings

Tweespan pony:
Sjoerd Lenssen
Cas Hendriks

Vierspan pony:
Nick Weytjens
Frank Vissers

Enkelspan paard:
Rudi Haepers
Bert Berben

Tweespan paard:
Carlo Vermeulen
Wim Verhoeven

Klik hier voor de uitslagen.Vierspan pony / Tandem: Peter de Koning
Tweespan pony: Dennis Rijntjes
Tweespan paard: Carlo Vermeulen
Enkelspan paard: Rudi Haepers
Enkelspan pony: Kees Thielen