12 november 2009

Spanning en spektakel tijdens Hengelose Menavond

Donderdagavond 10 december wordt het dak van het Hengelose Expo Center danig op de proef gesteld. Vanaf 19.00 uur vindt dan de superspannende Nettert Infra Menavond plaats, met topdeelname van twee- en vierspanrijders met pony’s en paarden. Twee wereldkampioenen treden aan. Om te beginnen Harrie Verstappen uit Eersel, in augustus van dit jaar in het Hongaarse Kecskemét op magistrale wijze tot wereldkampioen gekroond bij de tweespan paarden. Bij de vierspannen kan het publiek genieten van de grootmeester van de aangespannen sport IJsbrand Chardon.


Al bij zijn eerste WK, Apeldoorn 1982, won de toen nog maar 21-jarige IJsbrand Chardon een gouden teammedaille. Dat was het begin van een uitzonderlijke goldrush. IJsbrand werd maar liefst 20 keer tot Nederlands kampioen gekroond (eerste titel in 1983) en tien keer tot wereldkampioen, waarvan vier keer (1988, 1992, 2002, 2008) individueel en zes maal met de équipe (1982, 1986, 1988, 1998, 2002, 2008). Met tien overwinningen is hij ook de succesvolste deelnemer van het prestigieuze CAIO Aken.

Om zeven uur wordt in het Hengelose Expo Center begonnen met vierspannen pony’s tijdens de Nettert Infra Menavond. Hierin schitteren ondermeer WK-gangers Jan de Boer en Aart van de Kamp jr. Daarna neemt Nederlands Kampioen Ben Gosschalk het op tegen zijn collega’s bij de tweespan paarden. Lokale favorieten Mark Weusthof en Herman ter Harmsel zullen proberen het Chardon zo moeilijk mogelijk te maken bij de de vierspan paarden. In alle drie rubrieken staat een mini-marathon in twee manches op het programma, ontworpen door het pacoursbouwersduo Jeroen Houterman en Rinie van de Burgt.
De tweede manche wordt steeds in omgekeerde volgorde verreden. Dat wil zeggen dat steeds de snelste van de eerste manche als laatste aan de start komt van de tweede omloop. Het belooft dus een zinderende avond te worden vol snelheidsduivels in marathonwagens.

Het publiek kan tussen al het mengeweld door bovendien genieten van drie spectaculaire tuigpaardrubrieken.

Voor meer informatie over Hippisch Hengelo:
info@hippischhengelo.nl
T. 0342-440100