27 oktober 2008

Spectaculaire menclinic op het KNHS-centrum

Op vrijdagavond 31 oktober komt marathonspecialist Koos de Ronde naar het KNHS-centrum in Ermelo om een rondje instructie te verzorgen met als thema “marathon rijden”. Koos is al jaren de absolute marathoncrack van ons land en werd dit jaar in Beekbergen gehuldigd als Nederlands Kampioen. Op het WK in Beesd sleepte De Ronde samen met Chardon en Weusthof de gouden teammedaille voor Nederland in de wacht.


Tijdens het rondje instructie verschijnt een aantal gevarieerde en interessante combinaties in de baan. Nederlands Kampioen Arjo van Kekem en deelnemer aan de PrimeVal Next Driving Generation Shari Herrewijnen bijten het spits af met hun enkelspan. Verder kunnen de bezoekers genieten van onder andere het Friese tweespan van Ito Werkman, het tweespan New Forest pony’s van Nederlands Kampioen Ewoud Boom en het vierspan van A-kaderlid Theo Timmerman.

Koos de Ronde besteedt aandacht aan het belang van een goede africhting. De controle van het span en het schakelen worden eveneens uitvoerig besproken. Vervolgens wordt er getraind op het ontwikkelen van snelheid en de controle tussen de hindernissen. Dit levert uiteraard het nodige spektakel op, waardoor de bezoekers inspiratie op kunnen doen.

Het rondje instructie wordt gehouden in de Prins Willem-Alexanderhal van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur en de entree is € 12,– per persoon. Wil je de avond bijwonen, meld je dan van tevoren aan per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax (0577) 40 17 25.

Bron: KNHS