15 september 2015

Sportieve wedstrijd in Ysselsteyn

Afgelopen weekend werd de samengestelde menwedstrijd in Ysselsteyn verreden op het wedstrijdterrein van menvereniging Peel en Maas. Ruim 70 aanspanningen in de rubrieken jeugd, hobbyklasse en enkel-, twee- en vierspannen paarden en pony’s kwamen aan de start.

Op zaterdag startten de deelnemers met de dressuurproef, gevolgd door de vaardigheid. Enkelspanrijder klasse 1 Chantalle Boogaarts zette de beste dressuurscore van de dag neer en ging hiermee de wedstrijd uitstekend van start. De marathon bestond uit een wegtraject van ca. zeven kilometer in de omgeving van het wedstrijdterrein rondom de Rouwkuilenweg/Pottenvenweg, gevolgd door zes hindernissen, inclusief een spectaculaire waterbak.
Na afloop van de marathon kon het publiek genieten van een aantal demonstraties op het hoofdterrein. Enkelspanmenster klasse 3 Wilma Meulendijk was met 114,61 de beste deelnemer over alle onderdelen. Maar ook Geert van Dijk, enkelspan pony klasse 3, en Cas Hendriks met zijn dubbelspan pony’s scoorden hoog in hun betreffende rubrieken.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto’s met dank aan Sandra Sukel