15 september 2008

Sportpenning voor Wereldkampioenen

Tijdens de feestelijke huldiging van Wereldkampioen enkelspannen Jan van den Broek op vrijdag 12 september kregen Jan en zijn zoon en groom Wilbrord door burgemeester Heijmans de Sportpenning van de gemeente Bernheze uitgereikt.


Vader en zoon Van den Broek ontvingen deze bijzondere onderscheiding voor de verdiensten op het terrein van de paardensport. Team Van den Broek boekte onder meer succes op de Nederlandse Kampioenschappen waar zij in mei voor de vijfde maal de nationale titel bij de enkelspan paarden wist te behalen. De ultieme bekroning op het jarenlange werk is echter de gouden medaille die zij eind augustus op het Wereldkampioenschap Enkelspan in het Poolse Jarantów wonnen. Jan en Wilbrord vormen samen met paard Oscar al jarenlang een ijzersterk team.

Jan en Wilbrord werden met hun gezinnen afgelopen vrijdag onder grote publieke belangstelling flink in het zonnetje gezet door rij-en menvereniging De Heemskinderen in Nistelrode, waarvan Jan erelid is. Na een toespraak van de burgemeester en de gildegroet door ’t Gilde Sint Antonius Abt – St. Catharina Nistelrode, die muzikaal werd begeleid door de fanfare St. Lambertus, volgde ter afsluiting een feestelijke receptie in de manege.