5 oktober 2021

Stan van Eijk en Sam Couwenberg over HVP Mensport: “Kwaliteit en comfort gegarandeerd”

HVP Mensport (afkorting van Het Veulens Paardenhuys) is een webshop en ontstond vanuit de passie voor de mensport van de familie Couwenberg. Het assortiment bestaat enkel uit toonaangevende producten in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Naast de kwaliteitsmerken Zilco, Döbbert, Le Mieux, Charles Owen, Sprenger, Stübben SteelTEC, LJ Leathers, Equine Legcooler en Cavalor heeft HVP Mensport haar eigen merk ‘HVP Exclusive’.

Ambassadeurs Stan van Eijk en Sam Couwenberg zijn beiden lovend over de producten van HVP Mensport. Volgens hen gebruiken ze nu aanzienlijk betere producten dan voorheen.

Cooler deken

“De LMX Cooler deken en de Charles Owen caps zijn voor mij de grootste uitschieters”, vertelt Stan van Eijk, die op het WK tweespannen in Kronenberg individueel zesde werd en brons won met het team. “De cooler dekens hebben een heel mooie pasvorm. Op de rug zijn ze iets dikker terwijl ze aan de zijkanten juist luchtiger zijn. Daardoor blijft de rug van je paard aangenaam warm, terwijl hij toch zijn warmte kwijt kan. Ik gebruik ze ook veel op wedstrijd, omdat je dan niet de hele dag de tijd hebt om dekens te wisselen. Ze voelen altijd fijn aan onder de dekens! Daarnaast hebben ze allemaal een eigen singel waardoor ze, ook wanneer je paard rolt, altijd blijven liggen zoals je ze er zelf op hebt gelegd.”


LMX Cooler deken

Caps

Voordat Stan de producten van HVP Mensport gebruikte, reed hij met Uvex caps. “Ik vind de Charles Owen caps heel mooi, comfortabel en doordat ze aan de achterkant van het hoofd langer zijn dan andere meeste caps, bieden ze extra bescherming. Daarnaast raken ze beslist niet snel beschadigd. Ik heb mijn marathonhelm nu anderhalf jaar en hij ziet er, ondanks dat we ze na de marathon vaak snel afdoen en ergens neerleggen, super uit.”

Daar sluit Sam Couwenberg, winnares van de individuele bronzen medaille en team zilver op het EK jeugd in Selestat dit jaar, zich volledig bij aan. “Ik vind de Charles Owen helmen ontzettend comfortabel en ze geven heel goede bescherming. Al hoop ik dat natuurlijk nooit uit te hoeven proberen.”


Stan van Eijk legt zijn Charles Owen cap na de marathon vaak snel ergens neer

Beenbescherming pony’s

“Daarnaast vind ik het super dat je bij HVP Mensport goede kwaliteit beenbescherming vindt voor kleinere pony’s”, gaat Sam verder. “Dat was voor mij voorheen nogal een zoektocht. Verder maak ik intensief gebruik van de producten van Cavalor. Je bent er dan namelijk van verzekerd dat het dopingvrij is en met de shampoo krijg ik mijn witte pony’s schoner dan ooit!”

Tuig en neusriemen

Sam maakt intensief gebruik van haar Zilco tuigen van HVP Mensport en vult dat aan met de neusriemen van HVP Exclusive. “Ik gebruik de tuigen met het trainen en op wedstrijd en dat bevalt echt super. Ze zijn heel makkelijk schoon te maken en zien er ondanks dat ik ze veel gebruik nog supernetjes uit. Daarnaast passen de neusriemen van HVP Exclusive perfect op al mijn pony’s. Je kunt aan de hand van de neusriem zien welk hoofdstel bij welke pony hoort en ze passen op elk merk tuig. Ideaal!”


Zilco tuig met neusriem van HVP Exclusive

Klik hier voor de website van HVP Mensport

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.