13 juli 2009

Stem op Jaques Poppen voor de CAPawards

Op 28 Augustus 2009 worden de CAPawards weer uitgereikt! Deze spectaculaire galashow ‘Aan Talent geen Gebrek: de uitreiking van de CAPawards 2009’ wordt LIVE uitgezonden door de TROS op Nederland 1 om 21:25. TROS coryfeeën Lucille Werner en Jaap Jongbloed presenteren. Voor de mensport is Jaques Poppen kandidaat. Stem op Jaques en kijk op 28 augustus naar de uitreiking van de CAPawards.


… gaat Jacques zich inzetten op verschillende gebieden. Allereerst wil hij mensen die nog niet zolang een handicap hebben laten weten dat er nog een hele wereld voor hen open ligt aan kansen en mogelijkheden. Hij zou graag een team willen formeren dat revalidatie centra bezoekt en laat zien dat het leven niet ophoudt bij een handicap. Hij wil zich daarin niet alleen richten op sport maar ook op carrièremogelijkheden, reizen, enz. Ten tweede vindt Jacques het belangrijk om aan valide mensen duidelijk te maken wat ‘aangepast voor gehandicapten’ eigenlijk betekent. Hij wil bereiken dat bedrijven begrijpen waarvoor die aanpassingen zijn. Jacques: “Aangepast voor gehandicapten moet meer zijn dan alleen een titel, er moet een gedachtegang achter zitten”.

Via onderstaande link kun je stemmen op Jaques:

http://www.capawards.nl/capawards/?id=3

In 1995 kreeg Jacques een auto-ongeluk dat zijn leven veranderde. Hij liep een complete dwarslaesie op en zou zijn verdere leven gebonden zijn aan een rolstoel. Drie jaar geleden ontdekte hij de mensport en een nieuwe wereld ging voor hem open. Jacques bleek talent te hebben en deed al snel mee aan menwedstrijden in de reguliere basissport. Nu rijdt Jacques, samen met zijn vrouw Eva, mee in de hoogste reguliere basisklasse van Nederland en samen werden ze meerdere malen districtskampioen. In 2008 werd een hoogtepunt bereikt: Jacques won de Wereldkampioenschappen in de aangepaste klasse! Hij behaalde niet alleen het goud in de individuele wedstrijd maar ook met het Nederlandse team. Op dit moment werkt Jacques hard aan de overstap naar de reguliere Internationale klasse. De mensport betekent veel voor Jacques. Hij heeft het gevoel zijn vrijheid weer terug te hebben. Jacques: “Mijn paard brengt me weer naar het strand en ik rij door het bos! Het geeft me een vrij gevoel. Op de bok van de koets ben ik niet anders dan anderen!” Belangrijk voor Jacques is ook dat hij deze sport samen met zijn vrouw en kinderen kan beoefenen. Hij heeft het gevoel een nieuw leven te hebben gekregen met een nieuw doel: samen de internationale top bereiken! Jacques: “Het is niet altijd gemakkelijk geweest. Natuurlijk beland je in een gat. Je moet beseffen dat iedereen een dip kan hebben, maar je leeft maar 1 keer, maak er dan het meeste van!”

De CAPawards staat voor handiCAP en CAPability. Laat je verbazen door de getalenteerde genomineerden in het programma die zich niet tegen laten houden door hun handicap.
Dit live amusementsprogramma is een unieke show voor alle leeftijden. Het programma laat zien dat mensen met een fysieke beperking verder gaan waar anderen stoppen. Ze putten kracht uit datgene wat wel kan in plaats van wat niet kan. Deelnemers aan de show geloven niet in beperkingen. De negen finalisten van 2008 hadden als motto: "zolang ik mijn handicap niet als handicap ervaar, is het geen handicap."

Tijdens de uitreiking strijden de kandidaten in verschillende categorieën om de zilveren CAPawards welke door een deskundige jury worden uitgereikt. Uit deze winnaars wordt vervolgens door het kijkerspubliek de winnaar van de gouden CAPaward gekozen. Deze vertegenwoordigt ‘Onbeperkt Nederland’ een jaar lang als ambassadeur.

Vorig jaar werden deze awards voor het eerst uitgereikt. Doel is het bevorderen van betrokkenheid in de samenleving en het werken aan een positieve beeldvorming van mensen met een fysieke beperking.

Voor de mensport is kandidaat;
Naam: Jacques Poppen
Leeftijd: 40
Woonplaats: Froombosch
Handicap: Dwarslaesie
Talent: Paarden Mennen

Iedereen kan een dip hebben, maar je leeft maar 1 keer. Maak er altijd het beste van!