6 september 2008

Sterke WK-marathon voor Chardon

Onder enorme publieke belangstelling wordt vandaag in Beesd de marathon van het Wereldkampioenschap vierspannen verreden. De Nederlandse kopman IJsbrand Chardon heeft de marathon inmiddels volbracht en staat na 31 van de 58 starts op de eerste plaats in de marathon.

Chardon stond na het eerste onderdeel – de dressuur – nog op een tweede plaats maar hij heeft de achterstand die hij had op de nummer ??n van dat klassement, Chester Weber, in de marathon goedgemaakt. Chardon’s voorsprong is echter minimaal.
Ook Mark Weusthof, het tweede Nederlandse teamlid dat de marathon reeds heeft volbracht, presteerde uitstekend. Ogenschijnlijk niet gehinderd door zijn geblesseerde duim reed Weusthof naar een voorlopige derde plaats in de marathon.
De voor het individuele klassement rijdende Hans Heus staat voorlopig tiende in de marathon. Theo Timmerman begon ijzersterk in hindernis ??n maar verloor een van zijn grooms in hindernis twee en dat kwam hem op veel strafpunten te staan, een voorlopige 12e plaats is zijn deel.
Meer nieuws volgt zo spoedig mogelijk.

Kijk voor meer uitslagen op www.wkvierspannen.nl

Volg het WK live op www.paardensport.tv