28 november 2009

Stockholm: Exell en Eriksson vooraan

Tijdens de warming up omloop van de FEI Wereldbeker vierspannen in de Zweedse hoofdstad Stockholm waren Boyd Exell en Tomas Eriksson de enige menners die de lei schoon wisten te houden. Exell eindigde met een voorsprong van ruim 7 seconden op Eriksson op de eerste plaats.


De derde plaats werd opgeëist door een dolgelukkige Daniël Würgler, die zijn Wereldbekerseizoen is begonnen in Stockholm. Met een nieuw paard in zijn voorspan wist Würgler een prima tijd neer te zetten. Ook Christoph Sandmann en Werner Ulrich beten hun Wereldbekerspits af in de volgepakte Globen arena, maar kwamen nog niet voldoende uit de verf. Sandmann werd vierde, voor Ulrich en wild card deelnemer Fredrik Persson.

De Zweedse parcoursbouwer Dan Henriksson had de zes deelnemers een bijzonder pittig parcours voorgeschoteld waarin nauwelijks ruimte was voor snelheid. Korte en scherpe wendingen wisselden elkaar continu af waardoor de schwung bij veel deelnemers ontbrak. Exell was de enige die geen zichtbare moeite had met het parcours en stuurde zijn ervaren viervoeters snel en foutloos door de hindernissen.
 

1. Boyd Exell (Aus) 114.55 (0)
2. Tomas Eriksson (Swe) 122.33 (0)
3. Daniel Würgler (Sui) 125.75 (5)
4. Werner Ulrich (Sui) 138.54 (15)
5. Christoph Sandmann (Ger) 141.39 (5)
6. Fredrik Persson (Swe) 149.96 (15)