28 november 2016

Veel strijd en plezier tijdens minimarathon Nieuw en Sint Joosland

Afgelopen zaterdag werd in de schitterende accommodatie van het Hippisch Centrum de Kroo de tweede selectiewedstrijd van Mendistrict West verreden voor de Strijd der Districten in Ermelo. Parcoursbouwer Christiaan Provoost had voor de deelnemers een prachtig parcours met veel mogelijkheden neergezet.

Bij zowel de enkelspan pony’s als enkelspan paarden deden 23 menners mee en bij beide grote rubrieken werd het een spannende strijd.
Bij de paarden was het stuivertje wisselen in de top drie na twee manches. In de drukbezochte finale won Eddy van Hecke uiteindelijk de wedstrijd, voor Lou Willemse en Pieter Karelse.

De ponyrubriek was net zo spannend en door de druk die er op de schouders van de menners lag, rolde er af en toe een balletje. Lou Willemse, rijdend met de pony van schoondochter Iris Verreijt, zette uiteindelijk het beste resultaat neer. De pony deed zijn naam eer aan: Full Mountain’s My Top zette een “Top” – prestatie neer!

De tweespan pony finale werd een wedstrijd tussen Wim van der Ende, Sanne Janssen en Anna de Ronde, waarbij Anna de Ronde de rubriek op haar naam zette.

Anna de Ronde

Anna de Ronde

Glenn Geerts deed mee bij de tweespan paarden, maar werd in het klassement voorbij gestreefd door zijn eigen groom: Sam van der Linden, die de rubriek won!

Christiaan Provoost baarde opzien door in de rubriek vierspan pony’s deel te nemen met vier shetlanders. Hij werd uiteindelijk vierde; Jacco van ’t Westende won voor Kenny Kanora en Piet Doorn.

Christiaan Provoost

Christiaan Provoost

Bij de enkelspan trekpaarden trok Lieneke Reijnierse uiteindelijk aan het langste eind. De tweespan trekpaarden, jeugd en vierspan paarden waren kleine rubrieken van twee deelnemers per rubriek, maar ook daar werd hard gestreden om de winst.

Het was weer een dag vol mooie paardensport!

Klik hier voor alle uitslagen en het fotoalbum