16 november 2013

Stuttgart: Prachtige overwinning voor Daniel Schneiders

De Duitse menner Daniel Schneiders heeft met twee fantastische ritten de FEI Wereldbeker vierspannen in Stuttgart op zijn naam geschreven. Schneiders passeerde zijn landgenoot Georg von Stein én topfavoriet Boyd Exell.

Foto: Karl Heinz FrielerSchneiders zette in de eerste omloop al een snelle tijd neer, maar tikte een balletje van de kegels. Georg von Stein reed een foutloze eerste omloop en ook Exell bleef foutloos en nam een voorsprong van zes seconden op Schneiders.
De nieuwkomer in het Wereldbekercircuit dankt zijn startplaats aan Christoph Sandmann, die zich voor de start van het Wereldbekerseizoen terugtrok zodat Schneiders kon starten. Daniel zette als eerste starter in de winning round, die plaatsvond over een verkort parcours, een zeer snelle tijd neer en bleef bovendien foutloos. Het verschil tussen Schneiders en Von Stein bedroeg slechts iets meer dan een seconde en toen Von Stein er een balletje aftikte én een seconde langzamer was, steeg Schneiders naar de tweede plaats.
Topfavoriet Boyd Exell startte in hoog tempo, maar ging in de eerste marathonhindernis de mist in waardoor er een balletje rolde. Toen Exell op weg naar de finish opnieuw een bal van deze hindernis tikte, werd duidelijk dat Schneiders de nieuwe German Master van Stuttgart werd.
Jozsef Dobrovitz reed een foutloze omloop, maar miste de snelheid en werd vierde, voor Michael Brauchle. Brauchle was weer volledig hersteld van gisteren toen zijn rijtuig kantelde en reed, nu met twee stevige mannen op zijn koets, een goede ronde. Jozsef Dobrovitz junior tikte er een balletje af en werd daarna te gretig waardoor er nog twee balletjes rolden en hij op de zesde plaats eindigde.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's