15 september 2009

Successen voor Provoost en De Groot

Enkelspanrijders Christiaan Provoost en Jacqueline de Groot-Apon namen afgelopen weekend met succes deel aan de wedstrijden in Zutendaal en Maubeuge.
 Provoost werd eerste in het Belgisch Kampioenschap in Zutendaal, dat van zaterdag 12 tot en met maandag 14 september werd verreden. Johan Verswalm uit Sint-Niklaas had zijn ponyaanspanning waarmee hij negende werd op het WK verruild voor een paardenaanspanning en werd uitgeroepen tot Belgisch Kampioen.

Klik hier voor de complete uitslagen van Zutendaal.

Voor de eerste maal werd in Maubeuge, vlak over de Belgische grens in Frankrijk, een internationale menwedstrijd gehouden. Voor Nederland kwamen de enkelspanrijders Jacqueline de Groot-Apon en Jan Bijeman aan de start. De Groot werd derde in het totaalklassement na de tweede plaats in de marathon, gevolgd door Bijeman op de vierde plaats. ´Een nette wedstrijd en verdient zeker een plekje op de wedstrijdkalender. Jammer alleen dat er weinig internationale deelname was. Mede door het Belgisch kampioenschap dit weekend, lieten de Belgische deelnemers het afweten. Ik heb lekker gereden, even vastgezeten in één van de marathonhindernissen, maar verder tevreden´, aldus De Groot. De enkelspanrubriek werd gewonnen door de Luxemburgse Sabine de Larrard.

Klik hier voor de uitslagen van CAI-B Maubeuge.

Bron: dehoefslag.nl (MdR)/hoefnet.nl