5 oktober 2008

Succesvol KNHS-kampioenschap in Vrouwenpolder

Afgelopen weekend vond in het Zeeuwse Vrouwenpolder het KNHS-kampioenschap Samengesteld Mennen 2008 plaats voor de klassen 2 & 3. Een kleine tachtig aanspanningen bonden de strijd aan in de diverse klassen. Uiteindelijk werden na een goede en sportieve strijd negen kampioenen gehuldigd: Vivian Kribbe (enkelspan pony klasse 2), Peter Vrolijk (enkelspan pony klasse 3), André Vink (tweespan pony klasse 2), Wout Kok (tweespan pony klasse 3), Bram Chardon (Den Hoorn, vierspan pony klasse 2/3), Edwin Mollema (enkelspan paard klasse 2), Leo Putman (enkelspan klasse 3), Stan van Eijk (tweespan paard klasse 2) en Pierre Sommers (tweespan paard klasse 3).

De terreinen van De Eendracht nabij Vrouwenpolder, gemeente Veere, vormden dit weekend het decor voor het KNHS-kampioenschap samengesteld mennen 2008 voor de klassen 2 & 3. Deze klassen kunnen gezien worden als de kweekvijver voor de nationale rubrieken (klasse 4), de top van het mensegment binnen de hippische sport. Het werd deels een nat decor, aangezien met name op vrijdag – de dressuur- en vaardigheidsdag – de regen met bakken uit de hemel kwam. Toch bleven de dressuurbanen relatief goed begaanbaar en waren de omstandigheden voor alle rijders redelijk gelijk. De afsluitende marathondag op zaterdag trok door de dreigende weer en de harde wind niet echt veel publiek, maar de sport werd er niet minder om. De hindernissen waren selectief, maar prima te rijden al was de modder overal aanwezig.

De organiserende stichting, Nationale Samengestelde Menwedstrijd Zeeland, toonde zich tevreden. Leo Paauwe, bestuurslid en verantwoordelijke voor de PR rond het evenement: ‘Er was een en al lof voor het feit dat we de wedstrijd door hebben laten gaan, want er is de afgelopen week toch heel wat regen gevallen, maar het is een goede beslissing gebleken, want het is een goede wedstrijd geworden. Vrijdagmiddag was echt slecht, maar de terreinen bleven toch relatief goed berijdbaar. Zaterdag was een droge dag je zag het traject gedurende de dag beter worden.’

De negen nieuwe kampioenen werden zaterdagavond gehuldigd, waarbij één naam echt opviel tussen de kampioenen: Bram Chardon, de vijftienjarige zoon van viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon. Chardon jr. werd afgetekend kampioen bij de ponyvierspannen en is druk doende om in de voetsporen van zijn beroemde vader te treden.

Klik hier voor de uitslagen