5 januari 2015

Succesvolle introductie mendag op IICH Groningen

Op zondag 4 januari stond er voor het eerst een mendag op het programma van het Indoor Concours Hippique Groningen. Ruim vijftig deelnemers kwamen aan de start op deze mooie dag, georganiseerd door Stichting Mensport Nienoord en Indoor Groningen.


Voor het Noorden is het goed georganiseerder topevenement een flinke aanwinst. Bij de tandems ging Cora Poelman royaal met de winst aan de haal. Bij de tweespan paarden won Hans Reitzema. De tweespan ponyrubriek werd gewonnen door Ynskje Riemersma-Wadman. Jannes Kinds pakte de overwinning bij de vierspan pony's. De grootste rubrieken werden gevormd door de enkelspanrijders. Bij de pony's zorgde Tonnie Cazemier voor een mooi begin van zijn WK jaar door deze rubriek te winnen. Rudolf Pestman reed zijn bonte Diesel naar de zege bij de enkelspan paarden.

Jacques liet samen met zijn echtgenote Eva en groom Arjan de Vries zien hoe zij samen hun paard PP trainen voor de wedstrijden. Niet alleen is PP een fantastisch menpaard, maar ook onder het zadel met Eva presteert hij op hoog niveau. Vervolgens liet Jacques samen met tuigpaardenrijder Derk Jan Mekkes zien dat ook een tuigpaard goed geschikt is om marathons mee te rijden. Jacques liet niet alleen zien dat hij het paard van Derk Jan ook kon laten tuigen, maar wendde ook vlot door een aantal elementen van de marathonhindernis.
Menners, publiek en organisatie waren enthousiast over deze dag, die volgend jaar zeker een vervolg gaat krijgen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Hoefnet/Mensport