6 januari 2015

SWM Eefde-Gorssel heeft ruimte voor 105 aanspanningen

Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd organiseert ook in 2015 weer haar samengestelde menwedstrijd en wel op zaterdag 11 en zondag 12 april. Voor vele menners is deze SWM de opening van het outdoor seizoen. Menigmaal is er gestart in de ochtend met de rijp nog op de velden, maar dat verhoogt juist het plezier bij deze wedstrijd, waarvan de marathon de menners door het schitterende gebied rond de Gorsselse Heide voert.

De dressuurbanen, de vaardigheid en de hindernissen bevinden zich op en rond het eigen clubterrein aan de Elzerdijk in Eefde. De hindernissen zijn ook voor de toeschouwers zeer overzichtelijk en bij elkaar gelegen, waardoor de aanspanningen prima te volgen zijn. Dit evenement dat meer dan dertig jaar geleden is begonnen als een onderlinge wedstrijd, is uitgegroeid tot een nationaal bekende krachtmeting waaraan rijders met enkel-, twee-, vierspannen en tandems uit het gehele land graag meedoen.
Er is ruimte voor 105 deelnemers die na het indoorseizoen kunnen meten hoe ze er voor staan. De hindernissen, die bijzonder worden aangekleed, vormen voor zowel ervaren koetsiers als voor debutanten een passende uitdaging.

Klik hier voor meer informatie