22 april 2024

SWM Schalkhaar: Modder, ploegen en veel waardering

Afgelopen weekend werd de samengestelde wedstrijd in Schalkhaar gehouden. Nadat vlak voor het weekend bekend werd dat verschillende wedstrijden niet door zouden gaan, gaf de organisatie van Schalkhaar aan alles op alles te zetten om de deelnemers toch een samengestelde wedstrijd te bieden.

Alle vrijwilligers waren dagen van de tevoren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met het klaarmaken van de terreinen, overleggen of er uitwijkmogelijkheden waren en met het veranderen van plannen.

Zo werd onder andere de dressuurbaan vier keer verplaatst, omdat de steeds iets hoger gelegen locatie telkens tóch te nat werd. Daarnaast werden last minute nog hindernissen verplaatst naar een iets drogere ondergrond én op vrijdagmiddag stelde een boer uit de buurt uiteindelijk nog zijn land beschikbaar, zodat de dressuur en de vaardigheid toch nog gereden kon worden.Dankbaar

Deelnemers geven aan heel dankbaar te zijn voor het harde werken en de eindeloze inzet van de familie Reilink, de drijvende kracht achter de wedstrijd in Schalkhaar. “Tijdens de prijsuitreiking op zondag bedankte Stephanie Reilink alle deelnemers voor het deelnemen aan de wedstrijd, maar daar voelde ik me bijna schuldig over”, vertelt John Castelijns, die de tweespan paarden klasse L won.

“Ze hebben de afgelopen week zóveel voor ons gedaan, we zouden hen moeten bedanken in plaats van andersom. Mensen met zulke grote inzet zijn zeldzaam. Dat het weer niet meezit kunnen zij ook niets aan doen, maar ze hebben alles op alles gezet om ons een zo fijn mogelijke wedstrijd te laten rijden.”

Opleiden

John kijkt fijn terug op het afgelopen weekend. “Toen Axel (enkelspanpaard van zijn partner Saskia Siebers) met pensioen ging zijn we rustig begonnen met deze twee vossen. We willen hen veelzijdig opleiden, dus zowel voor de koets als onder het zadel. We zitten nu middenin het proces, en we vinden het beiden hartstikke leuk.
Ik heb de afgelopen tien jaar bijna altijd bij Saskia achterop gestaan, en dus zelf nauwelijks gereden. Ik moet daardoor natuurlijk ook nog een hoop leren, maar het is fijn dat het tot nu toe allemaal volgens plan gaat. Wat de toekomst ons brengt dat zien we wel, zolang we het allemaal leuk vinden is al het andere bonus”, sluit hij enthousiast af.

Klik hier voor de volledige resultaten


John Castelijns in Schalkhaar
Foto: Esther Klok

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.