16 april 2024

SWM Ugchelen dit jaar als Districtkampioenschap Oost

Zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseert Vereniging Het Apeldoorns Aangespannen Paard De Kromme Zweppe voor de 41e keer een samengestelde menwedstrijd. Dit jaar zal de SWM in Ugchelen tevens dienen als het Districtskampioenschap SWM van Mendistrict Oost.

De wedstrijd vindt plaats op het hoofdterrein aan de Wezenweg/Otterloseweg tegenover Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel in Ugchelen.

Ruim 100 aanspanningen

Een sterk deelnemersveld van ruim 100 aanspanningen maakt zich op voor SWM Ugchelen. Menners uit het hele land hebben zich ingeschreven om deel te nemen met enkel-, twee-, tandem of vierspanpony’s of paarden. De wedstrijd wordt gereden in de klassen L, M en Z, en er is ook een hobbyrubriek voor rijders zonder startkaart.

Tijdens de wedstrijd strijden deelnemers dus om het Districtkampioenschap Mendistrict Oost. De winnaars van de verschillende rubrieken plaatsen zich rechtstreeks voor het KNHS-kampioenschap, dat in september zal plaatsvinden in Wenum-Wiesel.

Hanne-Louise de Koning

Op zaterdag 25 mei wordt de dressuur en vaardigheid gereden en op zondag 26 mei staat de marathon op het programma. Deelnemers kunnen genieten van de prachtige bossen rondom Ugchelen en worden uitgedaagd door spectaculaire hindernissen op het hoofdterrein. “Voor deze editie hebben wij de hulp ingeschakeld van Hanne-Louise de Koning, zij is de parcoursbouwer”, laat de organisatie weten.

In 2023 promoveerde ze tot internationaal parcoursbouwer na de FEI-cursus in het Belgische Waregem. Met deze promotie werd Hanne-Louise de eerste Nederlandse vrouwelijke parcoursbouwer in de internationale mensport.

Ook voor de jeugdige toeschouwers zijn er leuke activiteiten op het terrein in de vorm van een springkussen en schmink op zondag. Publiek is beide dagen van harte welkom om te komen kijken. De toegang is gratis.

Klik hier voor meer informatie