3 april 2018

’t Nuenens Peerdenreundje zeer geslaagd

Op Eerste Paasdag werd door Menvereniging de Coovelse Menners in Nuenen de jaarlijkse wedstrijd "’t Nuenens Peerdenreundje" gehouden. Met 43 aanspanningen en 25 ruiters is het een zeer geslaagde wedstrijd geworden.

Tijdens een mooie, twintig kilometer lange rit in de omgeving van Nuenen, passeerden de deelnemers zeven locaties met hindernissen, waar de aanspanningen  – en de ruiters in vijf hindernissen – hun snelheid en stuurkunsten konden testen.

De rubriek enkelspan pony werd gewonnen door Gracejelaine den Ridder, gevolgd door Moniek Profijt. Bij de tweespan pony’s werd Chantal van der Wijst eerste met slechts 2,48 seconde voorsprong op Marcel Coolen.

Eric Eijpelaer was de winnaar bij de rubriek enkelspan paarden, gevolgd door Piet Peepers. Bij de tweespan paarden ging de eerste plek naar Johan van Hooydonk en werd Jonas Corten tweede.

Bij de langspannen was Karel Geentjes uit België de enige die de wedstrijd volbracht. Stephano Mulder deed ook mee maar viel helaas na de tweede hindernis uit met een kapotte band.

Ponyruiter Mandy Roijakkers won de wedstrijd bij de zadelrubriek pony’s en de tweede plaats was voor Kim van der Meer. Jos van Heijst won bij de paarden, gevolgd door Julia Gevers.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum van Photowerken


Christel van Tien
Foto: Photowerken