11 november 2014

Tal van mentoppers van de partij tijdens Euregio Indoor Denekamp

Euregio Indoor Denekamp staat komend weekend in het teken van de mensport. Tal van internationale toppers onder de vier- en tweespanrijders zijn zaterdag 15 november vanaf 20.00 uur van de partij in manege De Zonnebeek om de strijd met elkaar aan te gaan. Een dag later wordt er in Denekamp gereden in het kader van zowel de Twente Cup als de Euregio Cup. In beide gevallen komt de concurrentie voor de Nederlandse menners vooral uit Duitsland.

Mark Weusthof, die bijna een abonnement op de eerste plaats lijkt te hebben, is op papier ook dit jaar de te kloppen man bij de vierspanrijders. Theo Timmerman is de aanvoerder van het contingent andere Nederlandse vierspanrijders, waar onder andere Herman ter Harmsel, Hans Heus, Edwin Spek en Dennis Peters deel van uitmaken. Ze moeten het opnemen tegen de aanstormende wereldtopper Daniel Schneiders, die vooral indoor zijn mannetje staat. Schneiders bewees het ruim een week geleden nog in Wierden, waar hij achter IJsbrand Chardon en voor Mark Weusthof tweede werd. Ook voormalig wereldbekerwinnaar Christoph Sandmann is er bij. Net als de Belg Tom Leys, zaterdag nog goed voor de tweede plek in Nijkerk.Bij de tweespannen zijn Antonie ter Harmsel, Tom Engbers en Raymond Letteboer de belangrijkste kandidaten voor de zege. Ook Patrick Harink, Arjan Kleinjan, Rens Egberink en Mathijn Wevers komen aan de start. De tegenstand komt van de Duitse toppers Anna Sandmann en Jörg Zwiers.

Ook bij de vierspan pony’s is er sprake van een sterk deelnemersveld. Aart van de Kamp sr., Marijke Hammink en Eric Mulder gaan de strijd aan tegen liefst zeven oosterburen, onder wie erkende koetsiers als Michael Bügener, Herbert Coper, Korbinian Dangel en Karl-Heinz Wanstrath.
Vanaf 18.30 uur komen achtereenvolgens de vierspan pony’s, tweespan paarden (20.00 uur) en vierspan paarden (21.30) in de arena. Voorafgaand daaraan zijn er om 14.30 uur in het kader van de Rabo Jeugdmennen Challenge 2014 een wedstrijd voor de jeugd tot en met twaalf jaar (bixie) en om 16.00 uur een rubriek voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar. De finales voor de jeugd zijn om 18.00 uur.

Euregio Indoor Denekamp betekent zondag 16 november tevens de aftrap voor de competities om de Twente Cup en de Euregio Cup Mennen voor enkel- en tweespan paarden en pony’s. Die worden daarna vervolgd in Wierden (december) en Delden (februari). Voor de Twente Cup is Delden tevens de finaleplaats, in de Euregio Cup volgt de ontknoping eind februari in Emlichheim. Denekamp is deze zondag meteen ook het decor van de strijd om de districtskampioenschappen. Het programma begint om 9.00 uur.

Klik hier voor de deelnemerslijsten.