19 augustus 2010

Team WK aangepast sporten mennen Breda bekend

Na de laatste observatiewedstrijd in Wierden heeft bondscoach Henk van Amerongen (Twekkelo) het team bekend gemaakt dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het FEI Wereldkampioenschap Aangepast Sporten Mennen in Breda. Monique de Bruin (Rijen), Jacques Poppen (Froombosch) en Jan Ranzijn (Warmenhuizen) komen van 2 tot en met 5 september aan de start op de terreinen van landgoed De Prinsenhoeve in Breda.


Naast de overwinningen in de verschillende rubrieken strijden de menners in Breda ook om de door de FEI ingestelde Prinses Haya Hand in Hand Trophy. Er worden teams gevormd bestaande uit een valide vierspanrijder en een deelnemer aan het WK in Breda. De scores van beide deelnemers in de dressuur, marathon en vaardigheid worden bij elkaar opgeteld en het best presterende team ontvangt de Prinses Haya Hand in Hand Trophy.
 

Het is de zevende keer dat het Wereldkampioenschap wordt gehouden en na Hellendoorn in 2006 de tweede keer dat Nederland gastland is van dit belangrijke evenement voor menners met een lichamelijke beperking.
De deelnemers starten met een enkelspan, zowel met pony’s als met paarden. De menners zijn geclassificeerd in Grades, waarbij in Grade I deelnemers de zwaarste handicap hebben. De Grade I en Grade II menners strijden in één klassement om de individuele wereldtitel en de teammedailles.

Het FEI Wereldkampioenschap Aangepast Sporten Mennen maakt onderdeel uit van de internationale vierspanwedstrijden in Breda, waar de top van de vierspanrijders de laatste krachtmeting heeft voor de Wereldruiterspelen in Kentucky.

Team:
Monique de Bruin (Rijen) – Banjer
Jacques Poppen (Froombosch) – Ultra
Jan Ranzijn (Warmenhuizen) – Niko
Reserve:
Corrie Wegerif (Apeldoorn) – Zafiro

Individueel:
Albert Dussel (Assen) – Olga
Adriaan Struyk (Hellendoorn) – Macho
Corrie Wegerif (Apeldoorn) – Zafiro

 

Programma FEI Wereldkampioenschap Aangepast Sporten Mennen Breda 2-5 september:
Woensdag 1 september: veterinaire keuring
Donderdag 2 september: dressuur
Zaterdag 4 september: marathon
Zondag 5 september: vaardigheid & huldiging Wereldkampioenen

Meer informatie: www.bredahippique.nl en Hoefnet
 

Zowel het Nederlandse team als Jacques Poppen verdedigen op eigen bodem het team-en individueel goud dat werd behaald op het laatste Wereldkampioenschap in het Duitse Greven in 2008. Zestien deelnemers uit Duitsland, Groot Brittannië, Ierland en Nederland binden gedurende vier dagen de strijd met elkaar aan. Bondscoach Henk van Amerongen vond het een lastige opgave om uit de zes voor het WK geselecteerde deelnemers een keuze te moeten maken: “De wedstrijd in Wierden heeft de keuze voor mij er niet gemakkelijker op gemaakt. De zes menners hebben allemaal gereden voor wat ze waard waren. Ter voorbereiding op het WK hebben de menners volgens de internationale tijden gereden in de marathon en ik heb de veterinairen gevraagd extra te letten op de conditie van de WK-paarden. Na alle factoren goed afgewogen te hebben, ben ik tot dit team gekomen.” Poppen, Ranzijn en De Bruin vormden in Wierden ook de top drie van het eindklassement. Albert Dussel (Assen), Adriaan Struyk (Hellendoorn) en Corrie Wegerif (Apeldoorn) nemen op individuele titel deel aan het Wereldkampioenschap in Breda. De lady-drivers Monique de Bruin en Corrie Wegerif maken in Breda bovendien hun WK-debuut.


Vlnr boven: Albert Dussel, Henk van Amerongen, Jan Ranzijn, Adriaan Struyk
Vlnr onder: Jacques Poppen, Corrie Wegerif, Monique de Bruin
Foto: Rinaldo de Craen