29 juli 2009

Teams Wereldkampioenschappen Mennen 2009 bekend

Na de laatste observatiewedstrijd in Beekbergen afgelopen weekend maakte bondscoach Tjeerd Velstra (Epe) vandaag de namen van de menners bekend die in augustus deelnemen aan de Wereldkampioenschappen pony’s en tweespan paarden.


Pony’s
Het team voor het Wereldkampioenschap pony’s bestaat uit enkelspanrijders Arjo van Kekem (Hoogblokland) en Yvonne de Ruyter (Rotterdam), tweespanrijders Ewoud Boom (Nijkerk) en Arjo’s vader Karel van Kekem (Hoogblokland), aangevuld met vierspanmenners Jan de Boer (De Vecht) en Aart van de Kamp junior (Ermelo). Tijdens het WK in het Duitse Greven-Bockholt van 13 tot en met 16 augustus verdedigt dit complete team de zilveren medaille van het WK in 2007. Wereldkampioen Jan de Boer en zilveren medaillewinnaar Aart van de Kamp junior verdedigen in Greven-Bockholt bovendien hun in 2007 behaalde individuele titels.
Melanie Becker (enkelspan pony, Klaaswaal), Manon van Kasteren (tweespan pony, Schijndel) en Marcel de Vries (vierspan pony, Eygelshoven) nemen op individuele basis deel. Deze jonge mentalenten maken hun WK debuut in Greven-Bockholt.
Bondscoach Tjeerd Velstra wordt op de terreinen van Reitverein St. Martin bijgestaan door assistent bondscoach Ad Aarts (Liessel) en teamveterinair Schelto Jonker (Vorden).

Tweespan paarden
Ook voor het WK tweespannen in het Hongaarse Kecskemét van 19 tot en met 23 augustus koos Velstra voor hetzelfde team dat twee jaar geleden op het WK in Polen brons won. Ben Gosschalk (Epe), Wereldkampioen van 1995 Mieke van Tergouw (Epse) en Harrie Verstappen (Eersel) reizen volgende maand af naar de Hongaarse stad, waar in 1999 ook het WK tweespannen plaatsvond. Wereldkampioen van 2003 Riny Rutjens (Weert) werd ondanks het verlies van een van zijn toppaarden eerder dit seizoen door Velstra uitgekozen om als individueel deel te nemen.

Voor het begeleidingsteam in Hongarije neemt teamveterinair Ben Horsmans (Selfkant, Duitsland) de plaats in van Schelto Jonker.