23 september 2015

Thema Paard&Koets-seminar: een gezond menpaard

In samenwerking met de KNHS organiseert Paard&Koets op zondag 8 november de zesde editie van het Paard&Koets-seminar, waarbij het thema ‘een gezond menpaard’ centraal staat. Tijdens het seminar maken diverse specialisten hun opwachting onder dagvoorzitterschap van Arjen Coppoolse

Julius Peters is voorzitter van de Groep Geneeskunde van het Paard en verzorgt een presentatie over periodieke controles waarmee de gezondheid van het menpaard gecontroleerd kan worden. Peters is tevens werkzaam als gebitsverzorger, ook vanuit dat oogpunt belicht hij dit onderwerp. Hoefsmid Olivier Smink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden, geeft zijn visie op het juiste hoefbeslag voor een menpaard, wat van wezenlijk belang is voor een goede prestatie. Tenslotte komt fysiotherapeut Jarko Dun aan het woord, hij richt zich op de ontwikkeling van de spieren van het menpaard en methodes om spieren sterker te maken. Het mensport-seminar is een officiële KNHS-bijscholing voor meninstructeurs waarbij licentiepunten te behalen zijn.

Paard&Koets vindt plaats op 6,7 en 8 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Een entreekaart voor het Paard&Koets-seminar op zondag kost € 25,- incl. koffieontvangst en toegang tot Paard&Koets en is alleen verkrijgbaar in de voorverkoop op www.paardenkoets.nl. De ontvangst van het Paard&Koets-seminar begint om 10.00 uur, het seminar start om 10.30 uur.