5 augustus 2013

TimerGPS waardevolle aanvulling voor mentraining

TimerGPS Europe introduceert een GPS apparaat dat zeer nuttig is en een waardevolle aanvulling vormt op de training van de samengestelde mensport.


Door het gebruik van de TimerGPS tijdens trainingen weet een menner precies hoe lang hij gereden heeft, hoeveel kilometers en wat de gemiddelde snelheid was.
Eline Houterman, lid van het KNHS Perspectieventeam, heeft de GPS getest tijdens een aantal trainingen. Haar vader Jeroen is internationale parcoursbouwer en beiden zijn zeer enthousiast over het gebruik en de functionaliteiten van de TimerGPS:

“Je loopt eerst het vaardigheidsparcours met de TimerGPS en kijk hoeveel meters je hebt gemeten. Daarna rijd je het parcours met je aanspanning en meet je wederom de meters met de TimerGPS. Je kunt dan aflezen wat je gemiddelde snelheid was en hoeveel meters je hebt gereden. Als blijkt dat je meer meters rijdt met je aanspanning dan dat je hebt gemeten met lopen, moet je korter insturen. Dit is een zeer waardevolle training voor de vaardigheid. Zeker om te weten of de gemiddelde snelheid 250m/min of 230 m/min gehaald wordt,” licht Jeroen Houterman toe.

TimerGPS ontwerpt en produceert innovatieve trainingscomputers voor de paardensport, inclusief mensport en eventing. Met de TimerGPS kun je de ‘real time’ snelheid zien, de afgelegde afstand en tijd. De TimerGPS bevat ook een countdown functie met minuten alarm, wegtraining en interval training is ook inbegrepen. Alle gegevens worden opgeslagen in het apparaat zodat je je training achteraf gemakkelijk kunt analyseren.

Meer informatie:
Alexander Sandau??
Telefoon: +358 40 094 1211
Alexander.Sandau@timergps.com
www.timergps.com