18 januari 2010

Timmerman schakelt op

Na het zeer succesvolle debuut met het vierspan van zijn collega-vierspanrijder en tevens stalgenoot Edwin Spek afgelopen weekend in Wanroij, schakelt Theo Timmerman een versnelling hoger. De menner uit Putten brengt dit bloedsnelle vierspan komend weekend uit op de Wereldbekerwedstrijd in het Duitse Leipzig.


“Met dit span kun je echt meedoen, ze zijn verschrikkelijk snel,” vertelt Timmerman enthousiast. “Mijn eigen span liep prima, maar mijn paarden zijn aan de grote kant, waardoor ik geen enkele kans had het niveau te halen waarop er momenteel wordt gereden. De paarden van Edwin zijn klein en dat heeft enorm veel voordelen. Ze zijn fantastisch wendbaar en willen goed vooruit.”
Timmerman was niet bewust op zoek naar een nieuw indoorspan, maar wilde wel een verbetering aanbrengen in zijn voorspan. Edwin bood eerst zijn voorspan aan, maar met de indoor marathonwedstrijd in Wanroij in het vooruitzicht breidde Edwin zijn aanbod uit om dan maar gelijk zijn hele span te rijden. En met succes, want Theo liet de concurrentie achter zich tijdens de DZM Indoor Marathon. Edwin en Theo besloten in goed overleg om het vierspan van een mix van KWPN-paarden, een New Forest en een Welsh door Theo te laten rijden in de Wereldbekerwedstrijden van Leipzig en Bordeaux (5 en 6 februari).

Edwin Spek tijdens Zwolle International 2010. Theo Timmerman neemt de leidsels over voor de WB wedstrijden in Leipzig en Bordeaux.

Theo bezet momenteel met nog twee wedstrijden te gaan de negende plaats in de tussenstand van de Wereldbeker. De beste 6 deelnemers van de stand na Bordeaux kwalificeren zich voor de Finale in Genève op 16 en 17 april.
In Leipzig neemt Timmerman het op tegen de Tjsech Jiri Nesvacil, de Hongaar Jozsef Dobrovitz, de Duitsers Christoph Sandmann en Steffen Scholz, de Zwitser Daniel Wurgler en IJsbrand Chardon, die evenals Scholz met een wild card start.
De warming up is vrijdag 22 januari om 23.50 uur, de Wereldbekerwedstrijd wordt op zondag 24 januari om 12.55 uur verreden. De wedstrijden van Leipzig zijn live te volgen via clipmyhorse.de