5 februari 2009

Titel voor IJsbrand Chardon en Wendelrose

Nadat ze volop hadden gestreden in de indoormarathon kwamen Ad Aarts, IJsbrand Chardon, Herman ter Harmsel, Hans Heus, Ton Monhemius en Koos de Ronde, nogmaals in actie tijdens het ‘Kampioenschap Tuigpaarden gereden door menners'.


Het leek wel of het ging om het Wereldkampioenschap in Beesd zo fel streden de heren.

In eerste instantie werd Ad Aarts als eerste binnengeroepen met Zandra (v.Roy M) van Toon van Doorn, gevolgd door Herman ter Harmsel met Like to Win (v.Milano) van Lambertus Huckriede en IJsbrand Chardon met Wendelrose van Jan Vink. Deze drie mochten overrijden.
IJsbrand bleef geconcentreerd rijden en Wendelrose werd steeds beter maar de anderen gaven goed partij. IJsbrand werd kampioen, Herman ter Harmsel behield de tweede plek en Ad Aarts werd derde.

Hiermee kwam een einde aan een goed bezochte, afwisselende avond. De Bioderij had een ereprijs van een jaar lang pannenkoeken beschikbaar gesteld voor die menner die de marathon won en kampioen werd met een tuigpaard. Die dubbelslag lukte niet, Koos de Ronde werd zesde met Sibour (v.Manno) van J. Witlox, nadat hij even onvrijwillig de showwagen verliet.
De sponsor was echter gul en zowel IJsbrand als Koos kunnen de komende tijd pannenkoeken eten.

Hans Heus werd vierde met Via HJ (v.Roy M) van Fera Lueks-Muggen en vijfde werd Ton Monhemius met Otto (v.Balmoral) van Jan Jordans.

Bron: KWPN Persbericht / RvdK

Klik hier voor de uitslagen van de indoor marathon