24 december 2008

Twaalfde E.G.M. Indoor Mencompetitie van start

Op 26 en 28 december gaat de twaalfde editie van de Eerste Geldropse Menclub van start.
Deze competitie wordt georganiseerd bij ruitersportcentrum manege Meulendijks aan de Strabrechtseheideweg 6 in Heeze, waar de organisatie de beschikking heeft over een rijbak van ongeveer 2.600 vierkante meter.
 Sommige menners zetten in de wintermaanden de paarden op rust, terwijl anderen graag actief willen blijven. Dit is waarschijnlijk één van de oorzaken dat het indoor-mennen in de wintermaanden nog steeds in populariteit toeneemt.
De competitie bestaat uit drie voorrondes en een finalewedstrijd. Elke wedstrijd bestaat uit twee manches van een parcours opgebouwd uit genummerde poorten van kegels en beletterde doorgangen van poorten in marathonhindernissen.
Voor het publiek betekent het simpelweg dat een deelnemer in het eerste en tweede gedeelte een zo kort mogelijke tijd moet neerzetten om zich winnaar van de wedstrijd te noemen.
Een honderdtal deelnemers, komende vanuit allerlei windstreken, zijn ingedeeld in de rubrieken enkelspan paard-en pony, tweespan paard-en pony en vierspannen en tandems
Er wordt gereden op tweede kerstdag en 28 december vanaf 10.30 uur. De organisatie hoopt de laatste aanspanning op deze dagen om ongeveer 17.00 uur door de finish te zien gaan.
De andere weekenden zijn: 10 & 11 januari, 31 januari & 1 februari en de finalewedstrijd op 28 februari & 1 maart.
Voor verdere informatie verwijzen wij U naar de website: www.geldropsemenclub.nl

Gratis toegang.
De Eerste Geldropse Menclub nodigt eenieder van harte uit om een kijkje te komen nemen tijdens deze spectaculaire indoorwedstrijden. De toegang is gratis.
U kunt Ruitersportcentrum Manege Meulendijks bereiken via de Bosrand in Geldrop.