2 oktober 2010

Twee keer tweede voor Van Kekem

Vader en zoon Karel en Arjo van Kekem namen de afgelopen dagen deel aan de internationale menwedstrijd in Lipica, Slovenië en eindigden beiden op de tweede plaats. Karel bij de tweespan pony’s, Arjo bij de enkelspan pony’s. Beide Hackneymenners wisten de concurrentie voor te blijven in de marathon.


Op de plaats waar volgend jaar september het wereldkampioenschap voor ponyspannen wordt gehouden, werd op donderdag, vrijdag en zaterdag een internationale menwedstrijd georganiseerd voor pony’s en paarden. Op de terreinen van de staatsstoeterij Lipica kwamen 40 internationale deelnemers aan de start. De parcoursbouw was in handen van de Oostenrijker Christian Iseli, die volgend jaar ook tekent voor de ontwerpen. Voor de Duitse Juryvoorzitter Franz-Josef Vetter was dit jaar eveneens een goede generale repetitie voor 2011.

Arjo van Kekem eindigde op de derde plaats in de dressuur en klom dankzij zijn marathonoverwinning op naar de tweede plaats in het tussenklassement. Deze plek behield hij ondanks een balletje en tijdfouten. De Deense Kristina Klindt sleepte de eerste plaats in de wacht.
Karel van Kekem voerde na de tweede positie in de dressuur en zijn marathonzege het tussenklassement aan, maar tijdfouten in de vaardigheid gooiden roet in het eten. De menner uit Hoogblokland moest de eindoverwinning overlaten aan de Italiaan Johann Weitlaner.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.