7 juni 2009

Tweede plaats in Vecsés voor Koos de Ronde en Hans Heus

Koos de Ronde is dit weekend tweede geworden in de internationale menwedstrijd in het Hongaarse Vecsés. De Ronde vormde samen met Hans Heus bovendien het Nederlandse team, dat in de landenwedstrijd op de tweede plaats eindigde voor gastland Hongarije. De individuele eindoverwinning ging naar de Australiër Boyd Exell.


1 Boyd Exell AUS 42
2 József Dobrovitz HUN 38
3 Koos de Ronde NED 37
4 Lajos Móró HUN 29
5 Werner Ulrich SUI 27
6 Daniel Würgler SUI 25
7 László Júhasz HUN 21
8 IJsbrand Chardon NED 20
9 Váczi Csaba HUN 19
10 Michael Brauchle GER 18
 De wedstrijd vond plaats in de thuishaven van de Hongaarse vierspanrijder József Dobrovitz in Vecsés, onder de rook van Boedapest. Op de uitgestrekte terreinen hadden Dobrovitz en zijn gastvrije team een prachtige dressuurbaan en acht mooie hindernissen neergelegd. In de dressuur behaalde Koos de Ronde de tweede plaats, de marathon schreef hij op zijn naam: “Het liep als een speer. Ik heb deze wedstrijd in alle onderdelen Bilbo ingezet en die heeft het fantastisch gedaan.” In de vaardigheid voelde Koos de druk stijgen toen zijn naaste concurrent Dobrovitz foutloos binnen de tijd de finish passeerde. Maar De Ronde liet zien dit kunstje ook meester te zijn en verliet na een dubbele foutloze ronde de ring. Boyd Exell stond na twee onderdelen 8 strafpunten voor op De Ronde en gaf zijn eerste plaats ondanks een kleine tijdsoverschrijding in de vaardigheid niet meer af.
Hans Heus was dik tevreden met 12de plaats in het 25 deelnemers tellende veld: “ Ik rijd sinds begin dit seizoen met twee andere paarden. Naast mijn twee routiniers Kiss en First heb ik een Duits Warmbloedpaard Kalle en de KWPN-er Uniek in mijn span. Inmiddels lopen ze goed samen en kan ik in de marathon meer gas geven.”

Exell gaat na 3 wedstrijden aan de leiding in het tussenklassement van de Wereldbekerkwalificatie, voor Dobrovitz en Koos de Ronde. IJsbrand Chardon staat momenteel zesde.
De eerstvolgende Wereldbekerkwalificatiewedstrijd wordt verreden in het Franse Saumur van 11 tot en met 14 juni. IJsbrand Chardon komt hier aan de start, evenals Mark Weusthof, Ton Monhemius en Theo Timmerman.

Klik hier voor de uitslagen

 
 

Foto: Hippoevent